21. desember 2008

nattstrikk {4} knit into the night

7days:1 :: knitting at night :: nattestrikk

Jeg er ganske i rute med gavene. Et del er sendt med posten med håp om at de kommer fram i tide. Vaskeklutene fra i sommer er pent pakket inn. Symaskinen har fått jobbet seg ferdig de siste dagene og er nå ryddet bort fra stua. Forvist tilbake til arbeidsrommet.
Jeg har et par saker på lista merket med “om jeg rekker”.  Men de er liksom ikke gaver til jul. Det vil bare være hyggelig å ha de ferdig og overraske med dem nå.

De siste to prosjekten er på strikkepinnene, – et vottepar med skogens konge (og dame?) + et sokkepar. Vottene mangler tomler. Ikke noen liten oppgave skal jeg si deg: Begge vottene har tommeltråd på samme side.
Men jeg tror jeg har funnet løsningen nå.

Sokkeparet fikk noen sene natttimer i går.
Hælen er på plass på sokk nummer 2 i paret. Nesten i mål der også.

Gi meg en langfilm eller to på tv og jeg har sokker og votter klare.

for christmas :: julegave #1

Arbeidsledig blir jeg ikke om vott og sokk er klare, – helst skal en ullbukse festes tråder på til 2.dag jul. I går fant jeg garn i akkurat rette fargemixet som jeg har lett så lenge etter. Det baktusskjerfet bør også være klart til 2.dag jul.

Bare gavene er pakket opp på kvelden 24., så skal jeg nok slå opp 3 masker og få fart på pinnene.
Hvem sa at man ble strikke-arbeidsledig etter julaften?

3 kommentarer:

 1. Anonym8:05 p.m.

  Jeg vil ønske deg og din familie en riktig god jul og et gledelig nyttår. Klem fra Åse

  SvarSlett
 2. Det er lov å sitte å ikke gjøre noe:-)). jeg er kjempeimponert over at du hele tida lager noe. Sokkene med noter er kjempelekre, er det bonusgave til ei flott jente fra mamma det eller? Er spent på løsningen på vottene med tommel tråd på samme side. Har en ide om hvordan jeg ville løst det, men det er jo slett ikke sikkert at du gjør det sånn som jeg tenker at det kan løses. Baktus skjerfene er bare så flotte, jeg har strikket 3 stykker som ligger under forskjellige juletrær i år.

  SvarSlett
 3. Takk for juleønsker, åse!
  Sigrun, - takk skal du ha. Det blir 2 skjerf her i år. Skjærer det seg med vottene så skal jeg ta kontakt :-)

  SvarSlett