29. april 2009

bestemorruter :: granny squares

Har du fått med deg at våren kan stå i bestemors tegn?

(Egentlig syns jeg bilde og tema passer som bidrag til ukas mandagstema: kreativ. Jeg har det jo med å starte på både det ene og det andre, - både etter eget hode og etter andres anvisninger. Til tider er det morsomt, sånn som når jeg er som mest ivrig. Til tider er det ikke fullt så morsomt. Da tenker jeg vel mest på når jeg igjen kommer over et halvferdig neste-ferdig arbeide. )

granny squares :: bestemorruter

Over til bestemorrutene:

Jeg har heklet et lite "vognteppe" med rosa bestemorblomster i alt det hvite. Det er ferdig, men kom ikke i bruk da det lille nurket i barnevogna for lengt var blitt en ivrig vandrer langt over barnevognstadiet da siste tråd ble festet.

Nok om det. Nye tider.

Babette har jeg studert til tider. Vibbedille startet opp en norsk farsott. Fortsatt holdt jeg meg unna heklenålen. Meet-me-at-Mikes Pip startet "hekl en bestemorrute hver dag til mai er slutt" på sin blogg og flikcr. Fortsatt standhaftig. Ingen hekling her. (Du ser hvor det bærer hen, ikke sant?)

Så kom sola. Varmen. Nydelig "gå på stranda"- vær. Typiskt "sitte i ly og hekle"-vær. Jeg vandret forbi til og med en super plass for slike stunder!
På hjemveien den dagen stakk jeg innom garnbutikken og kom hjem med ny heklenål 3,5 og tre nøster i Sisu, - forsvarsverket hadde raknet.

Over til studiefasen, - hvilket mønster skal man velge? Hvor stor skal en rute være? Hvor mange dager tror jeg at jeg holder på?

Den ordinære bestemorruta er jo fin på sin måte. Tja, jo. Nei. Trekanter kanskje? Hva med 6-kanter?
Miann fant en tunika hos Drops og viste fram heklerutene. Sirkelen i midten tiltalte meg. Rute #2 så dagens lys. Først etter 3 og en halv heklerute oppdaget jeg at jeg nok hadde tatt litt godt i, - jeg leste st m i steden for fm på omg 4.
Mine ruter ser ikke ut som Mianns.

Og vi går videre til nye studier. Det runde er fortsatt i fokus.
Rute #1 er heklet etter ansvisninger via Ravelry med link til damens blogg. Jeg er rimlig fornøyd, har helt sikkert lest + heklet riktig etter mønsteret. I tillegg har jeg mulighet til å slenge på en ektra omgang for å få ruten større før jeg gir meg. Og kan hekle-montere rutene sammen mens jeg tar avsluttende runde.

En bestemorrute om dagen?

Kanskje.

Er det ikke "morsomt" og se hvor lenge dette varer?

* babette
* bestemor hos Hilde C og Sol
* Pips hekleruter om dagen, - også hos flickr
* trekanter med mønster
* sekskanter, mange og i flertall
* sirkeldrøm
* dropsmønster og ruter hos Miann
* med rundt i midten, og montere i samme slengen

10 kommentarer:

 1. Det viser bare at din kreativitet er ganske så lik våre, det SKAL finnes endel uferdige prosjekter runt om i skuffer og skap Merete. Og heklenål SKAL komme frem om våren, det er helt naturlig å få hekleabstinenser på den årstiden. Vel jeg skal jo ikke påstå at jeg har rett i det jeg har sagt her, men jeg føler ihvertfall at at det er helt likt hvordan jeg har det hehe. Rute nr 1 er knallfin forresten. Ha en fin uke!

  SvarSlett
 2. Å disse bestemorsrutene er jo så fine, er jo bare fantasien som stopper kreativiteten i fargevalg. Og så kan det jo brukes som vognteppe, slumreteppe og som teppe under rumpa i en gammel gungestol :)
  Ha en forsatt fine dag

  SvarSlett
 3. Det går nesten ikke an å bli lei av bestemorruter. Med og uten striper, med 4 eller 10 runder. Det er et hav av muligheter!

  Selv falt jeg pladask for sekskantene for noen uker siden og begynte sporenstreks på et teppe. Nå klør jeg meg i hodet og prøver å finne en fin (min:) måte å hekle de halve kantblokkene på.

  SvarSlett
 4. Jeg kjenner at det begynner å klø både i fingrene og i heklenåla når jeg ser ulike ruter/sirkler/sekskanter og tepper. Er det ikke egentlig bare kjekt med enda et teppe til? Jo, jeg tror det. Lykke til med prosjektet :-)

  SvarSlett
 5. Lykke til med hekleprosjektet ditt! Våren er virkelig en tid for kreativitet og skaperglede - må være sola og fargene som gjør det.

  Ha en riktig fin helg :o)

  SvarSlett
 6. Hjelp!! Jeg klør også i fingrene.. Og lukter på garnkjøp og leter etter heklenåler. SELV om jeg har lovet meg selv å ikke begynne.. Lovnader som ser ut til å briste..
  Lykke til med rutene. Det blir jo små ruter som er lette å gjemme da..
  Ha en fin dag!

  SvarSlett
 7. Bestemorsrutene er så fine. Brunt er også flott. Lykke til med prosjektet. Ha en fin uke :0)

  SvarSlett
 8. Jeg har aldri heklet med garn, ikke en eneste liten prøvelapp en gang (jeg har derimot heklet med mye annet rart, men det er nå en annen sak). Men sånne tepper som dette gjør at jeg stadig vurderer å starte, spesielt babette-teknikken fasinerer noe enormt. Fantastiks flott blir det i allefall!

  SvarSlett
 9. Nydelige farger du har brukt i rutene dine, falt helt for dem!
  Gleder meg til å se slutt resultatet!

  Ha en flott 17 mai helg!

  SvarSlett
 10. Your granny squares are lovely! I started making the squares in April and feel hooked. Every night I crochet a couple of them in front of the TV, using my old yarns from stash.

  SvarSlett