5. april 2009

påskebok ?? easter reading

Påskekrim, - joda, jeg fant mest påskekrim i bokhylla på Rimi. Et eller annet sier meg at det er "tradisjon" å ta med krimlitteraturen i påskeferielesingen.

Her om dagen så jeg en snutt film der den fortvilte tenåringsgutten spurte moren til kjæresten: "Hva er det egentlig jenter vil ha?"
Svaret kom kort og kontant: "Sko!"
Desperat uttrykk i guttens fjes.
Mor strammer seg opp fra sin tilbakelente posisjon i dørkarmen og kommer med mer "forstålige" uttrykk som trygghet, varme, kjærlighet, dans, middag…

Jeg tenkte i mitt stille sinn at mine to par joggesko, et par vintersko (+ de utgåtte), ene paret med innesko/ nesten buksepensko, to par pensko (om jeg regner med bunadskoene blir det tre par pensko) og skistøvler samt gummistøvler, - de kan vel ikke tyde på at sko står høyest på min ønskeliste?

I går snublet jeg over denne boka på Rimi:

about shoes :: om sko

"Bag of fun" har gitt meg smil i lesningen før, og denne virket lovende.
Anbefales som lettlest litteratur.
Ikke den mest alvorlige, men sluttsnutten gir meg tro på at jenter kan overkomme sine innviklede livssituasjoner (der bare en av fire innvolverer en mann) og komme fra det med løftet hode.

Boka gav meg enda en tro på at vi jenter er stolte og sterke og vet å ta vare på oss selv.
Og våre venninder.

God bok, jenter!

Ut og kjøpt sko, - om du har råd til det, da.

8 kommentarer:

 1. Nå må det bli sommersko da, sandaler og kippkjapper og sånt, jeg er lei av støvler og tunge vintersko!!! Jeg vil ha sommer!

  SvarSlett
 2. åja, det hadde vært noe, det!

  SvarSlett
 3. Eg har kjøpt jogge/gå sko, denne gongen satsa eg på Ecco gortex. Her på Vestlandet er det nok best med gortex, ut i all slags ver.I går var det sol fra skyfri himmel, i dag kom regnet. Ha ei riktig god påske, kos deg med boka.

  SvarSlett
 4. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

  SvarSlett
 5. Sko er ikke enkelt for kresne føtter! Jeg nekter føttene mine liten plass og høye hæler, det gjør utvalget magert.
  Når det gjelder lektyre, derimot, er jeg ikke kresen:-) Leser "alt"!

  God påske!

  SvarSlett
 6. Hello Mrete, I'm not that bothered by shoes either. I had to restock my shoe wardrobe a couple of years ago, when I broke my ankle for the third time and was told I had to only wear flat, lace-up shoes. I haven't needed to buy any shoes since - thank goodness.

  SvarSlett
 7. Å, jeg er akkurat som deg, må nok telle med både bunadssko og støvler skal jeg få til noe som kan ligne en skosamling. Kjøper sko når jeg må.(Huffameg, høres kjedelig ut ja...) Men stoffer og garn er jeg flink på, ikkeno problem med innkjøpene der nei!
  Ha en riktig fin påske!

  SvarSlett
 8. Er nok en liten last her som heter sandaler, men de MÅ være gode å gå i. Har allerede kjøpt meg ett par iår, i håp om at dte snart blir vår og sommer. Lurer litt på det siste for fremdeles så ligger det MASSE snø i hagen. Mine føtter trives best i ecco sko og de kommer jo nå i så mange lekre modeller at jeg gjerne kunne kjøpt 10 par hvis lommeboka hadde vært tykk nok.... God påske! Klem

  SvarSlett