11. juli 2009

fotolek :: photo play

Egentlig er det den leken som kommer etterpå, den hvor vi som liker sånt begynner å trikse med bildene i fotoprogrammet.

Hovedfokus er nok å klagjøre bilder for scrappere, både i papirformat og digitalt. Men ikke la det skremme deg: Damen og temaet er dyktige på bildemanipulering også!  Det er mye artig å lære seg med tanke på størrelse og form, rammer, børster (brushes), overflate-behandlig (texstures) og hvordan man leker med farger i selve bildet (sort-hvitt & sepia).

photoplay :: fotolek #1

Jeg har akkurat vært igjennom en gratis-kurs med øvelser, vist på video. Kurset/ øvelsene kommer tilbake senere, men da er det nok kursbetaling. Selvom det er ganske så vanskelig enkelte ganger å "oversette" uttrykk og funksjoner til et annet fotoprogram enn Photoshop Elements/ Photoshop CS3/CS4 (jeg har PSP-X2), så er jeg på hugget igjen. Hurra!

photoplay :: fotolek #2

Har du litt innetid i sommer som du kan tenke deg å bruke foran pc-en med årets sommerbilder, så hvorfor ikke leke litt ekstra?

ps. Jeg kom inn via nåløyet til klassen med opplæring i bruk av speilrefleks-kameraet. Superbra for meg: Det er lenge siden speilrefelks med selvframkalt sort-hvitt bilder ble brukt i studietiden, nemlig.  
Men kanskje også for mannen som fikk nytt kamera sist jul og jenta som kom inn på media & kommunikasjon til høsten: Regner det på presten, så drypper det på klokkeren, er det ikke så? 

* jessica spraque :: free stuff
* recaps :: bilder fra øvelsenen
* oh shoot! digital photograhy

2 kommentarer:

 1. Du har en engels tålmodighet fremfor PCen og tryller frem det ene flotte uttrykket etter det andre.
  Det nederste bildet minner veldig om tårn-teppet fra Barcelona. Var du der i tankene da du redigerte, kanskje.

  SvarSlett
 2. Så spennende dette hørtes ut Merete
  Ja fotoshop kurs er ikke å se bort fra...kunne tenkt å lære masse der.

  Bildene ble kjempefine de!

  SvarSlett