17. juli 2009

fredagtanker :: thoughts on a friday

Denne uka har vært travel. Ikke sommertravel, feriemodus-travel, med dager som tilbringes på stranda og i vannkanten eller vandrene over vidder på fjellet. Ei heller har det vært sovetravel på dagtid fordi kvelder blir sene på en uteplass i kveldsol og med lunende lappeteppe rundt bena ut i de små timer før sola står opp igjen.

Nei, den har vært travel med å få “unger” på jobb for å få festivalpass, innrykk av familie på jobb-oppdrag og deretter festival-gleder, og så kom starten på festivalen og med en “privat-buss” som må starte hjemmefra midt i mørkeste timen for å hente inn både jobbende og musikkglade “unger”.

slottsfjellfestivalen 
{ slottsfjellsfestivalen }

Jeg kan ikke annet enn å si at jeg er stolt over å bo i en by med engasjerte folk, som for syvende året på rad drar i gang en storfestival med tusenvis av besøkende. Og at jeg er stolt av ungdommen som ikke lener seg tilbake og forlanger dyrt festivalpass, men har stått på siden tidlig vinter for å sikre seg frivillig-jobb slik at festivalen blir en realitet (og de sparer penger). Turboneger og BigBang kalte sterkt. Peacecake også, – de var så folkelige og tilstede at gutten kom hjem med tusj-tatoo fra en av bandmedlemmene.
Hurra!

{ her skulle det vært bilde av en tøff tusj-tatoo, men eieren av armen sover }

Jeg har myst på programmet. Fortsatt angrer jeg på at jeg ikke sikret meg et dagpass og fikk med meg Marit Larsen på torsdag. Men det var visst eneste jeg virkelig ønsket å få inn i øregangene denne helgen.
Eller sant og si: Jeg har latt vær å engasjere meg for å spare lommeboka. Det går nok penger til buss-bensin, må vite.

Nattpermiere på Harry Potters siste film var ingen dårlig erstatning for meg og minstemann som er for ung for festivalgleder. Ja, og om du lurte på det, så ble alle festivalglade “busspassasjeren” med etter endt konsert.
Vi var alle enigen om at den måtte vi se: Anbefales for Potter-fans og folk med sans for magiske eventyr.

2 kommentarer:

  1. Hyggelig med andre ord.. Vi så Harry P også her i Fredrikstad i går, en fin film synes vi, og trass i Humlesnurr og sånn var filmen lysere enn den 5... Forresten, visste du at jeg har gått i 17. maitog med Slottsfjellet skole??? Da jeg var liten, og på besøk hos mormor og mormors venninde var lærer der...

    SvarSlett
  2. Travle sommerdager ja, men travle på en god måte, spennende for ungene/ungdommene å få være med på det som foregår i sommerferien. Eldstemann her var også på kino i går og så Harry Potter. Vi to voksne og minstemann på ti har sett "Istid 3". Ikke helt det samme, men veldig gøy!
    Lappesøm blir det også tid til. Jeg syr alltid mest om sommeren, uansett vær. Vi har hatt sol og varme i flere uker, men de siste to dagene har det regnet, så da er det nesten "lov" å sitte inne og sy også...

    SvarSlett