10. august 2009

feriefoto :: vacation photos

Travel sosial ferietid har blitt avløst av stille nesten-alene tid. Siste ukene på ferieplanen så ikke helt slik ut som det har blitt: “Vi” er rammet av den beryktede influensaen som slo til i etterkant av festivalen på Slottsfjellet. Men “vi” får det visst alle forskjellig og hver på vår måte, – en i fullt sengeleie og null matlyst på 5. dagen (men lite feber og kun kontakt med legesekretær så langt), en med “litt” vondt hals og hoste, en med “ganske bra, men svimmel og kvalm og ferbertoket”, og meg sjøl med lavenergi, men ingen andre skumle antydninger. Kan man gru-bekymre seg så at man blir litt satt ut?

at work :: snegle

Da er det godt at det skjer saker på stille hjemmefront. Medlemsbladet til Norsk Quilteforbund skal til trykkeriet og siste “hånd på verket” legges. Det blir som å sy sammen skriftelige lapper og få et hele som er presentabelt, ikke sant?

beach stones :: strandsteiner

Og så er fotokurset gått inn i sin tredje uke. Den tøffeste, skriver damen på maijl, med manuelle innstilling på kameraet. Nå har vi vært igjennom lukkertid og blenderåpning (S og A på Nikon kameraet), og selvom jeg forstår lite av papirene og kanskje enda mindre første fototur ut, så “ser” jeg jo at så mye stemmer. Neste fototur er ikke så skummel, og inne uka er over og nytt læreområde presenteres, så kjennes det ut som noe jeg forstår.

rose

“Lær med kroppen, det sitter i hodet” het en godbok fra førskolelærerutdanninga. En kan si jeg følger min egen pedagogikk.

Det gjelder å komme seg ut og bruke kameraet, skriver fotograflæreren. Men fotomodeller er det lite av akkurat nå. Et par intetanenen villige ofre lar seg ikke publisere på nett. Det er litt begrenset hvor mange blomsterbilder en lite faunaintressert dame kan ha gleden av. Dog, det er vel ikke alle som syns bein og stein-bilder er det store i fotominneboka heller?

Fortsatt ser jeg for meg at det blir hageblomster og ville vekster som det fokuseres på mens jeg lærer meg full kontroll bedre forståelse av kamerafinessene.

Og trøster meg med at proff-damen sjøl sier hun mest bruker å styre bledneråpningen, og sågar bruker automatikk-funksjonen, når hun er ute på jobb.

Hurra!

windowstones :: vindussteiner

ps. Influensaen slo til for fullet før jeg fikk lagt inn bilder, så denne posten er egentlig “gammel” nå: Vi er inni 5. uke med foto, inni 2. uke med redigering og styling, og klar for 5. sesong med CSI fra sofahjørnet. *host host*

6 kommentarer:

 1. uff og huff og god bedring... fine bilder!

  SvarSlett
 2. God bedring til dere, dette høres ikke gøy ut. Håper dere allikevel har kunnet kose dere med ferie og at batteriene lades litt før høsten starter. Jeg lurte litt på hvor du ble av, det har jo vært fryktelig stille her.

  SvarSlett
 3. Uff, glemte jo å si at det høres spennende ut med fotokurs! Flotte bilder du har tatt iallefall! Jeg sliter med mitt første speilrefleks i disse dager, men det er jo fryktelig gøy også.

  SvarSlett
 4. Det lyder ikke godt - ønsker jer alle en rigtig god bedring.

  SvarSlett
 5. Blomsterbilder er alltid velkomment her, i tillegg er de jo fri for svinepesten, såvidt jeg vet! God bedring, og lykke til med videre fotokurs!

  SvarSlett
 6. Stilig sneglefoto!

  Bloggbesøkene mine går i sneglefart for tiden, så denne følte jeg var "min" :-) Klem K

  SvarSlett