16. september 2009

middag :: dinner

Noen koselige hjemmeoppgaver får elever i videregående. I hvertfall oppgaver som vi rundt syns er gode. Denne uka stod en bestemt middag på planen, og ønsket kokested (og medhjelper) var ikke hjemme hos mor sjøl, nei.

Saker ble kjøpt inn og kokkespire med medhjelper startet på middagen.
Først rundstykker, for de tar lengst tid.

buns :: rundstykker

Så fikset de bakte potetbåter, stekt løk, tomatsalat med rå rødløk og kålrabibiffer. Vi er nemlig inne i den store grønnsakssesongen.

Et par av gjestene/ beboerne fikk minnet om krigens knappe matrasjoner og slike saker sterk tilbake, og da var maten stekt i tran, så de var litt skeptiske: 5-åringene fra dengang husket godt at de ikke likte maten.

Men denne falt i smak, og nå ser jeg at jeg ikke har fått stekt løk på tallerkenen før jeg tok til å spise. Tenk det. Det fristet nemlig så veldig at jeg ikke kunne vente!

Lurer på om hjemmelekse neste gang er får-i-kål?
Det er nemlig en favoritt hos meg.

dinnertable :: middagsbord dinner :: middag klar
dinner :: middagen

ps. ikke spør hvordan man lager biffene, - jeg fikk det ikke med meg og et nettsøk gav dårlig med resultater av akkurat denne typen.

At the moment one of the kids attend a cooking class at college, and he had to make and serve a dinner for guests. This was an unknown dinner for me, but not for the old folks who had been eating enough of it during the WW-II.

But it did taste better than they remember, rather a good dinner put together and served, and we are looking forward to next dinner invitation!

2 kommentarer:

  1. seiligt så det ut. Er så glad at datter på 13 liker å bake kaker :) For tiden er det mye epler i hagen så da er det eplekaker det går i. ha en forsatt fine uke.

    SvarSlett
  2. Godt jobba av gutten!
    Det så veldig godt ut, selv med løk og kålrot som jeg holder meg laaangt unna :-)

    SvarSlett