12. september 2009

sugerør

Egentlig har jeg ikke tenkt å vise dere bankutskriften min for siste uka. Egenlig er inntekt og forbruk veldig privat. Og egenlig kan det kanskje mest være for de særdeles intresserte å få vite hva jeg har av småkroner og ører på kontoen. Derfor skrives det ikke så detaljert om økonomi og pengestatus på denne bloggen (selvom glipp forekommer i det små).

Men i dag føler jeg veldig for å legge ut kopi av utskriften for siste uka. Til skrekk og advarsel. Hvor mye stoff (og andre gleder) tror du jeg kunne fått for 2000 kroner? En ting er at jeg kan ta på spanderbuksene og "sløse" med noen hundrelapper. Noe helt annet er det at en annen/ noe annet har etablert et sugerør inn på min konto og "sløser" mine penger på "unyttige" saker.

Hva dette handler om? De som har lest om siste tidens bankkort-"skimming" i Tønsbergområdet: Til dere kan jeg si at det ikke handler om noe sånt.
Det handler mer om at denne dama i ren utviten og i god tro har åpnet for å betale med bankkort på en X-boks live konto, og at helt til siste uka har delvis vært kontrollerte saker. Og at, på et eller annet vis, "noen" har innbilt familiemedlemmer at det går ann å bruke betaltjenester gratis på x-boksen ved en liten finurlig omstilling … og at da dette er blitt gjort uten at kontoeier helt har forstått konsekevener.

Så i bånn kan det godt hende at jeg personlig har "åpnet" for sugerøret, spille-dum som jeg er i disse tider, men det kjennes fryktelig vondt. Spesielt når en vet at en har spart de siste månedene for å få til nødvendige reperasjoner på bilen og har ønsker om diverse andre saker når en vet hva bilreperasjonen/e virkelig kommer på.

I går kom det sperre på bankkortet, - nytt ventes og i to uker (eller flere) blir det å besøke kontantkassene i bank og butikk. Jeg får rikelig med tid til å tenke meg om.
I dag skal spille-kjøp-historikken granskes og diverse kort-tillatelse slettes for godt. Du kan si at jeg takker for meg i barnas spilleverden. Den godtroende har lært sin lekse.365 :: 06.08 - scraps in use :: rester i bruk

Heldigvis for alle gode gleder som finnes på stofflageret, - det er mye god trøst i en tre kasser med restebiter.

PS: Ettermiddagens oppklaring resulterte i sperret spillkonto (siden kreditkorte ble sperret før "alle" kjøp var betalt), nytt barnepassord + voksenpassord som kun mor vet, og noe penger over bordet. Takker for god hjelp hos support! Sikkert inget ukjent fenomen for dem.

Lærdom: ta jobben med les, lær og vit, ei tro, og noter bak øret at ikke no' i spilleverden er "gratis" uten at det koster kroner!

*sukk*

5 kommentarer:

 1. Huffda, da var da en trist historie, men jeg skal vedde skjorta på at det var en grei lærepenge for både mor og barn. Du er nok ikke den eneste som har brent seg på å gi avkommet lillefingeren og så tar de hele hånda :-)

  SvarSlett
 2. Jeg forstår det slik at "vedkommende" har ordna opp for seg, og det gjør meg jublende glad. Det som koster koster, og vil vi ha det så betaler vi :-)

  SvarSlett
 3. Man lærer så lenge man lever... men det er ikke alltid man lærer på den måten man helst ønsker å lære. Regner med at ungdommen har lært si lekse(denne gang), og håper det virker!

  SvarSlett
 4. Ojoj! Kan bare anbefale å sjekke følgende sider www.kongslys.no og/eller www.bestemselv.no som den vel heter nå. Her finner dere en god del informasjon. Selv gikk jeg på et Smart-kurs for litt over 1 år siden og jeg har fått orden på økonomien. Det er utrolig hvor det kan spares inn, men også for fremtidige voksne er det greit å se hvor pengene kommer fra og hvor de går ut.
  Har visst glemt passordet mitt:(

  Hilsen Livslerret og annet :)

  SvarSlett
 5. Huff da - det var en lei opplevelse!
  Godt det ordnet seg til slutt! Mye lærdom for alle - både dere som opplevde det og vi som leser det.

  SvarSlett