3. oktober 2009

gåtesømmer :: mystery quilts

I disse dager testsyers årets julegåte. En tradisjon jeg ikke helt klarer å slippe taket på. Tenkt, nå er det den 10'ende gåtene som planlegges. 10 år går fort! Og Barbara har igjen sagt ja til å legge ut gåten i midten av november.
Hurra!

Nissevinduer
Dette er ikke bilde av den første gåtesømmen fra 2000, men "døren" inn til gåtedelene. Barbara laget dette flotte julevinduet og har mønsteret i butikken sin.

julevindu :: barbara's christmas window 
{ flere julevinduer med nisser og annet }

9'nas julegåte
I mellomtiden, med sannsynlig oppstart i neste uke, kan vi sy på julegåten hos 9'na. Hun inviterer i kulissene til gåtesøm:

Jule-sy-mysterium?

Vil du være med og sy et julemysterium? Jeg kunne tenke meg å lage et slikt, hvis noen kaster seg på... ?

Jeg tenker meg et mindre prosjekt bestående av et lite stitchery pluss litt lappeteknikk, evt. bare lappeteknikk. Jeg vil legge ut oppskrift i porsjoner på min blogg og sammen kan vi beundre og støtte hverandre.

Hun skriver at det vil komme en ny gåtedel sånn omtrent hver 3-5 dag og at resultatet vil være brukbart i de søte juletider.
Det høres da fryktelig spennende ut!? Jeg befinner meg liksom på begge sider, - det er artig å lage og det er artig å sy gåtesømmer.

For at det skal gå i boks med "støtte og beundring", så er det om å gjøre å spre godordene rundt, ikke sant?

Og 9'na?
Kom med det, - her er vi nok to som er med!

* gamle juelgåter :: old christmas mysteries
* barbaras :: quilt design
* 9'nas blogg :: blog

Can you believe that it's ten years since I wrote the first Christmas Mystery? It's been a tradition, I think.
This year's mystery is almost done, - my two lovely test-quilters are done and I just have to adjust their notes with my own.

While you wait, how about joining me over at 9'na's blog and start sewing her Christmas Mystery, - it'll start next week.

3 kommentarer:

  1. Takk for at du er med og takk for at du videreformidler! Nå ligger den "offisielle" invitasjonen på bloggen min, og jeg er gladere jo flere som er med! Oppstart onsdag neste uke, fem deler, en ny del hver dag før kl 1200.

    SvarSlett
  2. Hm, lurer på om jeg ikke skal ile inn og melde meg på denne? Har hatt litt sysperre en stund, men kanskje dette kan avhjelpe...

    SvarSlett
  3. Gleder meg - gleder meg gleder meg - men først må jeg få ferdig babyteppe. Barnet kom i natt.

    SvarSlett