29. november 2009

skriverier :: writing

De som kjenner meg, vet at jeg elsker gratisprogrammet "Live Writer" (kan man elske sånt?) fra / via windows live- tilbudet.

Nå skal jeg ikke repetere meg sjøl, men i stedet fortelle dere blogspot bloggere at i disse dager har "blogger in draft" åpnet for testing av to nye funksjoner på skrivebordet, en for bilder og en for (bedre) tekst.

"Blogger in draft" er googles versjon av oss som frivillige beta-testere, - og du kan være en av dem.. Bare sjekk at den orange "B"-en i venstre hjørne er blitt blå, - da er du i test-modus og får tilgang til de nye finessene.

Først ute var versjonen med bedre bildebehandling.

Nå er det kommet en versjon til utprøving av ordbok og orderstatter.

image

bilder & videoer
I bildebehandligsverktøyet kan du legge inn bilde fra datamaskinen eller sette inn webadresse til bilder som allerede er på en server (som flickr, f.eks.).
Du kan i tillegg enkelt søke gjennom de bildene du allerede har lagt opp i picasa, for å bruke et bilde som du har der.
Gjenbruk er jo bra.
Før ble jo "gjenbruk" av bilder, de du tok fra datamaskinen, lagt inn som nytt bilde på bloggen (og spiste opp plass i picasa-albumet).

Fortsatt er det visst tillatt med bare 5 bilder i en blogpost av gangen.

Funksjonen med å laste opp egne video til bloggen, er også kommet tilbake som en mulighet.

synonym/ oversettelse
Norsk er et lite språk, så vi kan vel ikke akkurat forvente oss at vi skal finne våre ord enkelt og greit.
Dog kan det kanskje bli kjappere å oversette norsk enkelt språk til engelsk for ti-åringer (standard forståelsenivå for brukere av webben, og jeg finner ikke påstands-referansen akkurat nå).

sluttnotat
Jeg vil ikke gi meg utpå noe som helst formening om hvordan det fungerer og hvor godt der er. Meningene er delte om bildeverktøyet og skriveverktøye t har ikke fått mange kommentarer ennå.
Jeg er fornøyd med hva jeg har og bruker akkurat nå som skrive- og redigerings-verktøy (og håper at live-writer blir samkjørt med rette-ordboka i word-programmet en vakker dag).

Vit at for deg som bruker blogspots skrivebord for øyeblikket, er dette en finesse vi kan forvente oss i framtia bare den blir utprøvd og testet noe mer.

* better image posting on "blogger in draft" :: bloggerindraft 
* look up words as you compose :: bloggerindraft
* google makes blogger smarter (dictionary now included) :: the Blog Herald
* live writer finesser

2 kommentarer:

  1. Det var hyggelig å titte innom her, det var mye interessant, og fine sydde ting! Ha en fin adventssøndag!

    SvarSlett
  2. Hallais, visste ikke om denne her. Men jeg vet ikke om jeg synes den var så utrolig mye bedre. Bortsett fra bildegreia.. vel det blir vel bedre.
    men jeg tror jeg holder meg til Live Writer så lenge.

    SvarSlett