1. desember 2009

trekk {24} draw

Dagen i dag er jeg sikker på at det er mange som forbinder "trekk" med advent, - den store dagen for første trekning på adventskalendre.

Hurra!
#1 :: trekk

Joda, joda, det kan fortone seg som bare stress og mas og mang en forelder har revet seg i håret og lurt på hva de bega seg utpå den første dagen med et lite barn og en trekkekalender som den voksne styrte. Da var det stjerner i barneøyne.
Så går årene, større unger sammenligner med "andre", kanskje uttrykker sin misnøye over at det er "lite" i kalenderen. Plutselig er det en annen som styrer pakkegavene. Lommeboka får kjørt seg hver dag framimot jul.
Eller ikke, kanskje?

Det er godt aktivitetskalendre begynte å komme på banen, - mange gode førjulsideer der å gjøre for seg sjøl og familien.

I dag syns jeg faktisk det fokuseres mer på å gi, mer på at førjulstiden med tanker om julegaver og julegleder må ikke bare stå i handelstandens tegn. Noe ønsker en selvsagt å kjøpe, men ikke fordi en må, men fordi en sjøl ønsker det. Og fordi lommeboka tåler det.

"Søt juletid" etterfulgt av "sure kløe"?
Nei takk.

trekk
Det er mange måter å trekke på.
For eksempel vil jeg helst unngå trekken langsmed gulvet. Eller enda verre: når det mer enn trekker, - det blåser inn av vinduet. Selvom det er lukket etter alle kunstens regler.
Noen ganger skulle jeg ønske at jeg kunne legge til de summene som hver måned trekkes fra kontoen min i anledning hus og hjem. Eller at på en bursdag ble et år trukket fra i steden for å bli lagt til.
#1:: trekk :: De årene en kvinne trekker fra på alderen, går ikke til spille. De blir lagt til andre kvinners alder.~ Diane de Poitiers

På den andre siden, - en skal jo leve også.

Akkurat i dag håper jeg flere meg meg trekker seg en kopp te og filosoferer positivt over den søte før-julstid. Den blir hva vi gjør den til, og om du gjør som meg, så bør den bli okei i år også.

tea {24} tekopp

For de som har lyst til å følge desemberblogger'ne og sjekke dagens bloggerier,
er linkemannen her med litt for enhver smak.
ps. direktelink pli-i-is (for ellers forsvinner linken nesten av seg sjøl…)

6 kommentarer:

 1. Anonym3:53 p.m.

  Tusen tusen takk!! :D Vart glad og overraska då eg fann pakke i posten, og den fall virkeleg i smak! Du er snill!! :D

  SvarSlett
 2. Eg hiver meg med på adventskalender på bloggen, og håpar det er ok:)

  SvarSlett
 3. Husker godt at det kun var papir kalendere da jeg var liten, med et bilde bakom luka. Og vi var såre fornøyd med det :) Syns nok det er blitt mye press i de siste årene om at det skal være dyre og flotte ting alle dagene frem mot jul. Og en kan jo lure på hva det gjør med ungene. Blir det like moro å få mange pakker på julaften etter å ha hatt gavedryss i 23 dager..?

  SvarSlett
 4. Hei hei! Jeg har kanskje misforstått litt, jeg. Jeg trodde vi stod fritt til å blogge juleinnlegg og sette oss på listen med de innleggene vi hadde pr dag. Jeg klarer å flette inn ordet "trekk" i dagens innlegg. Det skal gå bra, men når det gjelder faste rammmer og ord osv, så har jeg mer enn nok med ABC'n og mandagstema!! Hehe!
  Må nok lese reglene litt nøyere jeg ja!!

  SvarSlett
 5. Koser meg med adventste og surfer rundt i førjulsbloggene :)!

  SvarSlett
 6. Som Petunia var ikke jeg heller klar over at det var snakk om faste rammer med tanke på dagens ord. Jeg trodde også at man stod fritt i nedtellingen - vel, håper i så fall at jeg klarer å henge med i svingene...hehe :)

  SvarSlett