11. desember 2010

lys { 11 } light

nå er det seint, nå er det tidlig ~ vamp/ månemannen 

light :: lys #2

I går hørte jeg denne igjen, og da tenkte jeg at det stemte godt akkurat nå, - månemannen er ute og bukker stilig både morgen og kveld.

Slike mørke stunder, og spesielt når månemannens stråler ikke når innfor vinduene, er det koselig med tente stearinglys. Noe eget med varmen i flammen og gulheten i lyset flammen sprer.

#11 :: lys :: light

Forrige helg lagde vesledamen og jeg papirengler, og i uka som har gått, har det svirret en annen versjon i hodet mitt. En som bruker om igjen noe av det som vi ellers kaster ut i papirsøplet.

Hva syns dere, - er den godkjent?

paperangel :: papirengel #5

Først så klippet jeg ut 1/8 kakestykke fra et A4 ark til "kjole".
Fra et annet A4 ark klippet jeg ut en 1/6 mal (brettet etter solveigs anvisning) og brukte malen på en avisside. Det var til "vingene".paperangel :: papirengel #1

Jeg trodde det skulle bli enkelt å finne en avisside med trykt skrift på begge sider, men det var det ikke. I hvert fall ikke i søndagsutgaven til Dagbladet (vi får kjøpe den av dørselgeren på søndag) eller i gratisutgaven av en ukentlig postkasseavis.

Kanskje bra, for det betyr at det er lite "nyheter" å skrive om, og bilder får stor plass. Ingen nyheter er gode nyheter, og da blir det jo litt lysere i dag også, ikke sant?

Aftenposten og dagens næringsliv gir deg kanskje bedre muligheter for tekst på både retta og vrangen, men jeg klarte å finne et par vinge-kakestykker etter litt bla-ing.

Vingestykket og kjolestykket ble limt oppå hverandre.

paperangel :: papirengel #2

Til hodet fant jeg fram et kronestykke. Ikke helt ideel, så jeg brukte pengestykkert som mal og klippet meg en hvit sirkel.

Den andre sirkelen, den litt større, er vel på samme diameter som en 20-krone, men det fant vi ikke i husets to lommebøker, så dette blir bare gjetting.

Nå kom fargebildene i avisa til god nytte, - jeg klippet to sirkler og limte dem sammen før jeg limte det hvite "kronestykket" oppå.

Til slutt plasserte jeg sirklene oppå kjolestykkets hvite spiss, - og så var det bare å finne en tråd med passende nål til.

Det ble et par til å henge i vinduet.

paperangel :: papirengel #3

paperangel :: papirengel #4

Jeg kunne sikkert ha limt sammen et par til, men det får vente til jeg har fått tak i en aftenposten, tror jeg.

Nå nærmer det seg feiringsdagen, og selvom nedetellingen lover færre dager enn da vi startet ut i desember, så går jeg for null stress.
Vi skal nok få satt litt mat på bordet og tent et par stearinglys på kvelden uansett om det er utsolgt for ribbe i matvaren og tomme kakebokser (må være noen med englevinger som har forsynt seg av pepperkakene).

For å si det sånn:

Jeg ser lyst på livet, og skynder meg når jeg har lyst.

december :: #11 :: desember

* dagens musikk :: angel of the south - acoustic alchemy/ sounds of st. lucia (live)

I går, med "les" som hint, angret jeg nesten på at jeg ikke viste fram den nyeste boka jeg har fått tak i, for dere satte så fokus på lesegleden at jeg følte trang til å dele den boka også.
Vel, kanskje boka kommer på programmet en dag. Vi har mange dager å ta av både før og etter nyttår, - om vi ser lyst på det.

Tenk at noen av dere blir like oppslukt og "borte" i bøkenes verden som meg. Det var godt å høre, for lesing er jo en "ensom" aktivitet, selvom man blir veldig med i den verden som boka gir oss.

Før holdt jeg veldig fast ved bøkene mine, og jeg drømte om hele bokhyllevegger med hundrevis av eventyrverdner, slike vegger som jeg fant hos besteforeldene mine. Samtidig ble jeg litt fortvilet over at i alle hjem blant jevnaldrene fantes det akkurat sammme bokhylleinnhold, - vi var alle sammen med i det to bokklubbene som ikke lot oss returnere bøker vi glemte å avbestille.

Jeg ville at mine bøker skulle være nært min sjel, både de med historier og de med fakta eller veiledninger.

Og sånn er det i dag. De jeg plukker kjapt med på togstastasjonen som leselektyre på lang reisevei, er mer av den sorten jeg leser og glemmer etterpå. De kan jeg godt gi videre. Men sitter historien i, da blir den nok sannsynligvis med hjem og får plass i bokhylla. I hvert fall for en stund.

Har du tenkt på hva som lyser mest opp for deg nå som vi har mørket utenfor ruten? Er det helt konkret stearinglys, lampelys og peisfalmmen, eller er det dagslysets få timer og noen aktiviteter? Kan ikke si annet enn at jeg lurer litt.

I dag er det en noen papirgreier i en konvolutt, tenker jeg. Og den har jeg tenkt å sende til en av dere som er med på bloggleken eller kommenterer i dag.

Hurra!

* gårsdagens konvolutt :: gudveig

:: flere desemberbloggere

Er det ikke flott at det har kommet linkoppfangere med bildemulighet?
Det er bare så hyggelig å få en forsmak på hva linken viser til.

8 kommentarer:

 1. Her ble jeg jammen den første til å kommentere! Jippi! De englene falt jeg for. Jeg mangler en aktivitet til årets åttendeklassinger mandag, så hjertelig, hjertelig. Jeg har sansen for gjenbruk, og jeg har sagt til min sjef (og kjære !! i en og samme person!) at jeg trenger ikke dyrt formingsmateriell for å kunne drive formingsavdelingen på skolen (117 elever). Jeg snapper opp ideer her og der, og nå har vi drevet med bildebehandling og visuell kommunikasjon - og det er så å si gratis. Takk for ideen! Jeg snapper den. Ha en fin helg! Hilsener fra mørketidslandet!

  SvarSlett
 2. Herlig innlegg :) Månemann er en fantastisk sang! De englene var søte, der ga du meg en ide :)

  Har nå blogget om dagens og gårsdagens tema :)

  SvarSlett
 3. Nydelige engler! Moro å lage noe av papir - og gjenbruk er absolutt i tiden.
  Ser at jeg er trukket ut for gårsdagen - så spennende! TUSEN takk :-)
  Dagene går fort mot jul nå, og det er masse som skal gjøres.... håper likevel å få tid til å følge kalenderen din - den er så inspirerende og koselig! Ha en deilig helg!

  SvarSlett
 4. Englene er kjempefine! Veldig fint med avispapir mot det hvite!! Skal prøve å få tid til å lage noen slike! Takk for at du deler gode ideer. Likte bokormen også!!

  SvarSlett
 5. Det var da noen søte engler og så enkle å lage. De skal vi jammen lage ved neste juleverksted. Det er viktig å ha noe som er enkelt å lage når juleverkstedet består av barn i alle aldre. Ha en koselig lørdag.

  SvarSlett
 6. Heia ;)
  kor søte engler - trur eg vil prøve å lage noen slike ;)
  no er ny bloggen oppe å går - og ting faller vel på plass etterkvart tenker eg
  smil fra monika

  SvarSlett
 7. Veldig fine engler! Kakeservietter med blonder er sikkert fine englevinger også men det er jo neppe gjenbruk, da og ikke like rustikke. Men litt av hvert i en engleflokk kanskje?

  SvarSlett
 8. Stearinlys er topp i den mørkeste tiden! Men på syrommet har jeg lysstoffrør i taket, 6 stk. Men det er dagslysrør (vanskelig å få her sør). De gir et veldig behagelig lys som jeg har blitt helt avhengig av.
  Søte engler!

  SvarSlett