3. februar 2013

forandring fryder :: change

Noen sier at forandring fryder.

Jeg har snart blogget i ti år. I september 2004 skrev jeg de første linjer på bloggerforumet livejournale.

Mye har skjedd med meg og den tekniske internettverden. Her er jeg på blogspot og har sett blogger komme, og nå også gå.

Noen tar en pause, noen skifter interesseområde fra det de blogget om, noen vier mer tid til det virkelige livet, noen stokker kortene og velger andre sosiale kanaler for å uttrykke seg, dele og holde kontakt med internettvenner.

Jeg har hatt en sånn er-lei-meg, men-fikser-ikke-blogge-for-det-periode. Det er den kreative og positive biten som er min blogg-grei. Og når det kreative ikke klarer å dra meg ut av den blå tåka, da blir det veldig stilt. Tanken var aldri å legge inn årene. For meg betyr bloggen den dagboka jeg aldri skrev jevn i, det stedet jeg tør å være nok meg for alt det som finnes av kanaler der ute i internettverden.

Jeg fikk en mail om at blogglink-lista mi var mer enn gått ut på dato. Joda, denne dama som før trikset og mikset på blogdesignet har hatt andre tastekoder å holde vedlike, og bloggen fikk lide for det.

Litt rart var det å se skikkelig gjennom lista for de norske: Her var gamle venner som tuslet stille ut til venstre, noen tar farvel, og noen (heldigvis!) bytter bloggerplatform. Nå tok jeg vekk omtrent alt som så stille ut fra ett år eller mer tilbake, og så får jeg vel følge den litt opp.

Jeg følger bloggerne "mine" via google reader, så det er vel derfor jeg er litt sløv med å rette opp linklista i sidemenyen. Men føler du at jeg har fjernet deg uten god grunn og/ eller du ønsker en plass i sidemenyen, så skriv noen ord til meg.

Ennå ser det ikke ut som om du legges automatisk til på linklista mi eller i readeren hos meg om du legger deg til som følger. Der får jeg bli bedre på å ta i et tak sjøl.

Til sist vil jeg si at det ble mang en mimring nedover blogglista. Mange tanker om hva som gjorde at jeg ønsket å følge bloggen, hvordan jeg fant den og mennesket bak ordene, og det som jeg var opptatt av da.

Og hvordan vi og bloggen, som alt annet, er i forandring og endres over tid: Quiltere har blitt strikkere, strikkere har blitt mammaer, quiltere har blitt bestemødre, hobbyentusiasten har blitt turmenneske, fotograf eller samfunnsfilosof... og mye, mye mer.

Men best, - mange har fortsatt på samme sporet og quilter, strikker og skriver som før. Kanskje ikke så ofte, kanskje fra et annet sted eller med ny symaskin og nye strikkepinner, men allikelvel: Vekst har det vært, og takk for det.

Jenter (ja, dere er faktisk mest jenter hos meg), jeg ser fram til spennende bloggtider med dere som holder koken, vokser med tiden og fortsatt står i rampelyset.

Det er ikke mer enn en tanke og et bilde som skal til, er det vel?

 

6 kommentarer:

 1. Er så enig med deg, noen ganger er det et ork! MEN du verden så mye påfyll av ideer, inspirasjon og flotte/kreative mennesker jeg har blitt "kjent med" der ute:) Ønsker deg kreative dager!

  SvarSlett
 2. Hei Merete! Det er veldig mye i det du skriver, og av ulike grunner blir det forandringer i livet, og også med bloggingen. Men jeg blir veldig glad hver gang du kommer med et innlegg, for du hadde faktisk den første bloggen jeg begynte å følge med i. Adressen stod i et stykke om deg i Norsk Husflid (tror jeg). Jeg visste du var god på sying pga Sting. Så begynte jeg å kikke inn på andre blogger fra sidelinken din, og der rullet det stadig opp nye. Men det var din blogg som var utgangspunktet i lang tid. Nå har jeg blogget selv i vel et år, og følger litt for mange blogger... Jeg liker egentlig så mye;) Så tusen takk for at du var kilden til blogginteressen min, Merete! Klem fra Edny

  SvarSlett
 3. Så flott skrevet av deg, selv er jeg en ihuga blogger og alt jeg lager av quilt blir lagt inn i bloggen min.. Selv er jeg blitt flinkere og fått flere bloggvenner fra andre deler av landet. Noe jeg gleder meg over..
  Stå på Merethe jeg er en trofast følger.. Klem fra Sylvi

  SvarSlett
 4. Eg kosar meg slik kvar gong eg ser at du har skrive eit innlegg, Merete. Uansett tema!

  Her (bloggen og Ravelry)har det vore storinnrykk av vottestrikkarar som har lasta ned mønsteret mitt. Fleire hundre driv og samstrikkar i februar. Det er veldig gøy - og litt travelt, for eg er jo så nysgjerrig at eg må ha med meg alt som skjer :o)

  God klem, Marianne

  SvarSlett
 5. Takk og pris at du er tilbake, med dine tanker og kreative påfunn! Du skriver ting noen av oss tenker, men ikke får 'trykt ut' selv, derfor er det så inspirerende på mange vis å følge med på bloggen din.
  Alle har vi vel godt av pauser iblant, i tider da det er tungt eller travelt, men det behøver ikke vare så leeeenge!
  Gleder meg over alle innlegg fra deg :-)

  SvarSlett
 6. Ti år ja - jeg også, til sommeren... You rock, og kreative pauser har vi vel alle godt av. Om vi er kreative eller ikke i pausene er ikke så nøye, men det er mer kreativitet som kommer tilbake.

  *klem*

  SvarSlett