1. september 2013

alle disse årene

Jeg gikk barfot i gresset. Forrige dagen kjentes det varmt. Nå var det kaldt under bena. Er høsten her?

Tankene vandret til tidligere år med barfotvandring. Det begynner å bli noen år. Sand og gress, og grus og fjell. Asfalt sågar.

Akkurat nå kan jeg jo være glad for at jeg ikke er så utslitt at jeg haver som en avbrukket gren i gresset. Og blir brukt som pinnematerialet for kreative filosoferinger.

Selvom årene går, håret blir gråere og det er mer rynker i ansiktet enn jeg så sist jeg sjekket, så er det rart med tiden: Hvor er den blitt av?

Jeg surfet på nettet. Mange av de kreative bloggerne, de som skriver og tar for seg dagens verden sett fra deres ståsted, havner i kategorien mammabloggere. De blogger hjemmefra og har barn.

Inni meg føler jeg meg som dem, - jeg er jo mamma jeg også.
Men mine barner nå mer enn 20 år. Det skulle vel tilsi at jeg haver i en annen kategori. De over 50 som blogger hjemmefra og har (kanskje) begynt å finne et ståsted i livet?

Jeg syns det er spennende med det som virker nytt. Jeg lar meg påvirke.
Men et sted så tenker jeg, - har du ikke begynt å finne litt ut av hva du liker? Hva du ser for deg at du trives med og ikke behøver å endre på en gang til?

Skumle tanker. Havner jeg automatisk i kategorien mosegrodd og satt når jeg tenker sånn?

Jeg tror på at verden og livet byr på muligheter.

Men kanskje det er mer der ute enn å skifte ut gardinene og koppene, og å følge med på det siste innen fashion design? Kan jeg få lov til å bruke tid på lete opp nye kreative utfordringer, lete fram filosofier og sannhetskorn fra gamle bøker i bokhylla, og gå den velbrukte stien langsmed stranda med nye tanker i hodet?

Jeg lurer på hva som venter der ute for en gammel mamma som tror hun kan blogge litt allikevel, sånn fra midt i livet og inn i det ukjente.

 

5 kommentarer:

 1. Hei du med barfota bein:-)
  Klart det er bruk for oss som er litt brukte utenpå og duggfriske inni,både i bloggverdenen og ellers,vi som har beholdt nyskjerrigheten og leken i oss. Vi som ikke helt har funnet ut hva vi skal bli når vi blir store... :-))
  Gleder meg til å surre videre i livet med deg :-)
  Klem ❤

  SvarSlett
 2. Jammen må jeg le....beklager...det ble bare komisk at du kaller deg gammel :-) Jeg er MYE eldre enn deg, men har ikke lyst til å si at jeg er GAMMEL, enda. Levd liv skal synes både i ansiktet og på kroppen...uten av vi behøver å føle oss GAMLE...
  Joda, min datter er også 20+, og på vei ut i verden, til et nytt og selvstendig liv. Mamma vil vi jo alltid være, vi som er så heldige å ha fått barn en gang...
  Gleder meg til å se flere av dine kreative krumspring!

  SvarSlett
 3. Herlige du.. :-) Så glad for at du deler så generøst av deg selv, både tanker og kreative ideer. Ikke er du gammel heller, bare sånn passe midt i livet voksen! Takk, supersøstern min for at du er akkurat sånn som du er! Stå på lenge ennå. Du har så mye fint i deg:-)

  SvarSlett
 4. "Kan jeg få lov til å bruke tid på lete opp nye kreative utfordringer, lete fram filosofier og sannhetskorn fra gamle bøker i bokhylla, og gå den velbrukte stien langsmed stranda med nye tanker i hodet?" JA så absolutt.Det er jo dette som gjør at det er så koselig å følge bloggen din. Å kunne gå ved siden av deg på stien og la egne tanker få næring. Vi er mange mammaer med barn på 20 + som vil ha noe annet enn "siste nytt".

  SvarSlett
 5. Heldigvis har livet mye annet å by på enn siste nytt i interiør og moteklær! Og livserfaringer vi som har fylt 29 noen ganger, har, må da brukes til noe mer nyttig også! Artig å lese dine betraktninger om livet og å gå barføtt og filosofering og annet!

  SvarSlett