6. november 2014

julegåten :: 2014 :: advent's mystery

Det nærmer seg den tiden da sybordet blir ryddet før årets julegåte testsyes og skrives klar.Intro-delen med stoff og kuttemål kommer nå på fredag 7. november.

I år falt valget først på en sitrongrønn farge, rødlige toner og sprek turkis.

Men jeg klarte ikke dy meg der jeg holdt på, så en versjon i sort-hvitt med fargerike balistoffer ble også kuttet klart: stripete stoff erstattet det turkise, og hvitt mønster på sort bunn erstatett det grønne. Tilslutt fikk balistoffene være med og leke.Etter into'en kommer de neste tre delene torsdag 20., fredag 21. og lørdag 22. november.

Som vanlig tar hver del ca. 1/2 t å sy. Noe mer tid kan beregnes på kuttingen i introdelen, men det kan ha en sammenheng med at det tar tid å velge stoffer. Det kan fort bli valgets kval der en står og skal velge i lagersamlingen, ikke sant?

Sluttsøm med quilting og lukkekant er helt opp til deg, så der kan jeg ikke sette noe tid. Men når du er ferdig, er meningen at du har et erbeid som kan ligge bordet ditt eller bli en julepresang.

Håper at vi kan få noen artige systunder sammen før jul i år også.

 

 

10 kommentarer:

 1. Hur glad som helst.Ser fram emot clue 1.

  SvarSlett
 2. Dette ser spennende ut Merete. De øverste stoffene var nydelige, spesielt den turkise med de store blomstene på. Veldig fin sammensetning av stoffer.
  Skal prøve å henge meg på :-)

  SvarSlett
 3. Så flink du er som lager et symysterium hvert år! Og hvert år så har jeg lyst å bli med, men så tar tiden meg.. Får se om jeg henger meg på senere. Gleder meg til å se resultater i alle fall;)

  SvarSlett
 4. I år ska jag försöka hinna vara med. Tycker du gör så fina julgåtor och är så generös så du delar med dig till oss andra.

  SvarSlett
 5. Jag reser bort två veckor men vill väldigt gärna vara med. Hoppas det är ok.
  Hälsningar Gunilla Rutberg

  SvarSlett
 6. Här är en till som följer med :)
  Hälsningar AnneMarlen

  SvarSlett
 7. En till som hoppar på.
  Hälsningar Annette

  SvarSlett
 8. Gleder meg! Skal finne stoffer i morgen kveld, tenker jeg 😉

  SvarSlett
 9. Klart eg skal vere med - kan jo ikkje bryte ein slik tradisjon 😄

  SvarSlett