16. oktober 2007

bakerens datter :: the baker's daughter

Faren min er baker.
Dro på jobb midt i natten, kom "tidlig" hjem (men det visste ikke vi barna da vi var i barnehagen, Strømmens eneste den gangen) og gikk til sengs når vi la oss ved 7-tiden. Først i skolelader ble jeg kjent med at faren min hadde en "annen" arbeidstid enn så mange andre fedre.
Far var/ er ikke glad i kaker, så få kaker vanket med hjem. Desto mer brød. Her var det ikke snakk om krisemat i form av knekkebrød eller corn-flakes. Fantes ikke i huset. Brød og brød og atter brød.
Nå vet jeg at brød er "sikringskost", det er bra for kroppen, og det er rimelig mat i forholt til mye annet "sikkert og sunt" reklameres for.

My father is a baker.
He went to work in the middle of the night, came "early" home and went to bed right after us children, after seven or so. It was not before I started school (in Norway we were seven at that time) I got to know that my father had "different" workhours than other's.
My Dad was/ isnot fond of cookies and cakes, so few cakes went home with him after work. But there were always plenty of breads in the house. No cereals, no wasa, just bread and only bread.
Now I know better, - why bread is nice to your body (and your wallet).

I dag ser jeg det gode i det, - kan noe være bedre enn ferskt brød fra ovnen og med smør og kanskje en osteskive på?
Hver lørdag vanket det nybakte rundstykker, varme rett fra båndet. Mor hadde frokostbordet (og barn) klare til han kom hjem. Ser jo i dag at det var en fest uten like.

Can there be anything better that a hot slice of bread with butter on top? Maybe some cheese on top of that?
Every Saturday my dad brought with him fresh small breads right from the bakeryoven, and my mother had the breakfast table (and us kids) ready waiting for him.'
Have to admit that was a feast every weekend.
bread bag : #1 : brødpose
16. oktober var brødet dag. I Oslo lager bakerlauget et stort brød, skriver VG i søndagsbilaget.
Jeg gratulerer bakerne i bakeriet, alle oss som baker brød og får det ferskt ut av egen ovn, og alle brødelskere med dagen ved hjelp av den hjemmesnekrede sydde brødposen.

As it is, I read in the newspaper this Sunday that on the 16. of October, the bakers of Oslo will make a huge bread to celebrate the day of the Bread.
All my bests to the bakers, to us all who bakes and have fresh bread out of own oven, and to all who loves bread the way I do: Let's celebrate by making a bag for the bread.

~ Merete

1 kommentar:

  1. For en flott pose! Sånn en skulle jeg hatt, det ser jo så traurig ut med plastposebrødet på benken. Knallgod ide!

    Ha en god helg!

    SvarSlett