21. mai 2008

motivasjonen og meg i bloggverden

Ingunn :: tanketråder spør om hva som får meg (og deg) til å blogge, - hva som er motivasjonen.

De første bloggskriverier i 2004 var rent basert på å dele: Dele tanker og vise fram det kreative arbeidet. Bloggen ble opprettet mens jeg tok et inernettkurs i et kreativt uttrykk. Etter veiledning og masse oppmuntring fra kursdeltagere, hoppet jeg i det med egen journal og konto på flickr.

Den gang var det journal med sperret tilgang for fremmede. Delingen rettet seg kun til kjente.
Den er der i dag også. Delingen, mener jeg. Men sperringer i denne bloggertid der besøkstallene er avgjørende for en bloggers inntekten? Niks.

statestikk
Når jeg sjekker min status og sammenligner med Ingunns, så ser jeg at jeg har bra med besøk på 17. mai. Flere har også gitt seg tid til å bla i arkivet.

statestikk

Ingunn regner få besøkene på 17. mai som et sunnhetstegn.
Besøkstallet, hvem som stikker innom på en sånn dag, har garantert med hvilke vi sjøl menger oss med, hvordan innholdet fenger, om livsstil og livssituasjon.
Vi er ikke like alle mann.
Jeg gleder meg over at folk har tatt turen innom hos meg. Håper dere fant noe å glede dere over på en sånn rød dag?

motivasjon og drivkraft
Jeg har gått mange runder med meg selv om hvilken blogger jeg er og hva jeg vil med bloggen: Hva er drivkraften og hva er det jeg ønsker å oppnå?
Hver gang så ender jeg opp med at motivasjone ligger i formidlingen: Jeg tror at jeg har noe å formilde som flere kan ha glede av. Jeg innbiller meg at denne bloggen kan være et sted å senke skuldrene i to sekunder, puste med magen for så å gå videre i hverdagen litt lettere. Muligens med en tankebagasje, men ikke en ubehagelig en.
Settes besøkstallet opp mot blogg-intesjonene mine, så sier jeg at jeg er der jeg vil være nå.

Årene har gått siden 2004. Blar jeg bakover i disse gamle blogginnleggene mine, så får jeg min egen historie i fanget. Et innlegg om sytråd og rutete stoffer gir nok meg mer enn leseren på besøk, - jeg husker jo situasjoner rundt akkurat det blogginnlegget. Det er en knagg der jeg har hengt flere opplevelser.

Så i dag er motivasjonen på flere plan:

  • dele kreativ glede
  • være informativ
  • dele hverdagsopplevelser med kjente og interesserte
  • samle minner for egen del
  • knytte vennskapsbånd og holde kontakt 

  En dag står det kanskje enda mer på motivasjonslista mi. Men ikke i dag.
  Burte det også stå "ekshibisjonistiske tendenser"?

  ps
  Fikk du svar, Ingunn?

3 kommentarer:

 1. Morsomt å lese hva du tenker om bloggingen din. Det er ikke så ulikt det jeg tenker - det handler om å dele, være med i et fellesskap, bidra og få noe igjen, lære mer. Jeg tror også at mange er altfor redde for at det de har å komme med ikke er bra nok. Bare tull! Vedrørende lave besøkstall på 17. mai, så tenker jeg nok at det også spiller en rolle at du har en blogg som også kan leses av engelskspråklige, og dermed er det kanskje noen utlendinger innom som ikke feirer den dagen. Min blogg leses mest av lærere, og vi går jo i tog på nasjonaldagen, må vite ;)Jeg vet jo godt at ikke alle går ut, av ulike årsaker, en slik dag.

  SvarSlett
 2. Hei Merete! Kjekt å komme hit i bloggen din, mange fine tankar du har. Var og her i bloggen din 17.mai,det var mange fine helsingar på bloggane. Var godt å sette seg med beina på ein krakk og datamaskina på fanget mellom toga.Eg senkar skuldrane og kosar meg når eg er i blogglandia,mykje flott inspirasjon.Eg begynnte å blogge for å vise fram det eg syr og det blir min dokumentasjon.Håper andre kan få inspirasjon fra min blogg og.Eg er ingen skrivar men gjer mitt beste.Ha ein fortsatt god kveld.

  SvarSlett
 3. Bra innlegg og ikke minst tankevekkende og koselig oppsummering;)

  Veldig fin layout på bloggen din. Her har jeg ikke vært før, men skjønner at jeg må tilbake;)

  Takk for tilskudd til debatten, alltid kjekt med andres meninger spesielt når de er så bra som dette;) Ha en fin onsdag:)

  SvarSlett