5. juli 2008

mamma mia : filmen :: the movie

mamma mia : the movie :: filmen : to jenter i stilt-opp positur

Joda, vi var på plass!

Før-premiere, bestilte billetter, fullstappa sal i sommervarmen.
7'ende rad, men ingen premier på vår ende, nei.
Musikk som kalte på minner, på smil ettersom skuespiller'ne "levde" ut teksten, og en fot som vanskelig lot seg stille.

Takk, ABBA, - disse tre jentene storkoste seg!

før-premieren av mamma mia: obligatoriskt foto

Mimrehistoriene er som følgende:
De første klassediskotekene med "dancing queen" og "sos", - og ukelønn spart til "mamma mia" singelen. Og tekst pugget utenat, massekopiert fra en som kunne engelsk mer enn oss andre.

Første konsert av de store. Mor og far stod og satt i kø, med oss til og fra og i bil som base, i regn og blandt masse folk. Minst 5 timer, og nært rådhuset. Felt L bestilte far da mor nærmet seg butikkinngangen.

Konsertdagen kom med masse kjendiser på gulvplanet, et album (ABBA the album) fulltegnet med autografer, og konsertopplevelse av de store for tre jenter i tidlige ungdomsår med begeistret mor + far.

Abba, - vi i denne familien har dere (og musikken) i våre hjerter <3

mer om mamma mia
* film :: mamma mia
* fimweb
* dagbladet :: abba, skuespillere og premieren

2 kommentarer:

  1. Denne filmen må eg ha med meg. Såg Mamma Mia musicalen i London for ein del år sidan. Sjølv om filmen sjølvsagt blir noko heilt anna så fristar det til gjentakelse.

    SvarSlett
  2. Husker ennå den magiske opplevelsen som ABBA konserten i Ekeberghallen var den gangen.Nå da vi kom ut av kino'n boblet musikken i hodet og blodet, og med et godt smil om munnen,og den gledesfølelsen!Sang, humor, godt skuespill og god samstemmighet mellom musikk/sang og filmens handling, gjorde at jeg kom ut med nesten den samme følelsen som i Ekeberghallen.Og tenk at en film kan gi så mye:-)Takk for at du bestilte billetter og dro meg med:-)Godt å ha en sånn storesøster.

    SvarSlett