16. august 2008

ukesmat :: weekly food

Hobbybodens ukesoppdrag fokuserte på mat:
se over + rydde i fryseren, ukesmeny, bake brød, spennende (bento) matpakker, fisk til middag, strikk en kjøkkenklut.

Fryseren er grei, - nede er det pøser kjøpt på tilbud + litt hjortekjøtt, oppe har jeg det "daglige" med oversikt notert på liste.

Ukesmeny har jeg på en måte skrinlagt, men god øvelse + tips i fjor, gjør at middager planlegges og er i boks nesten hver dag.

Fisk til middag er og blir fisk laks.  Fra kokt laksen på Sunndalsøra da jeg var 1-3 år til den kjappere versjonen med foliepakket lakseskiver som vi legger oppå potetene mens de koker.
Servers med rømmedressing og agurk i eddik, kanskje litt smeltet smør også. Nam.

Bentomatpakkene var en ny-oppdaget glede: Jeg har snust på dem før hos Manne (en ekspert!). Nå kom de mer i fokus og jeg ser gleden av å pakke slike bokser. De er ikke bare for dem som skal ut av huset, - tenk så greit å ha lunsjen klarpakket når en er midt i det kreative (eller skal ut på tur) og vil ha litt mat?

frokost :: breakfast

Jeg har vært en ivrig brødbaker. Men nå, siden jeg ikke orker å mase med unger som bare liker "kjøpebrød uten korn", så er det de groveste jeg skuler til. Ingers rugbrød får vi kjøpt på butikken. Ikke av den rimligste typen, så hjemmebakt burte være billigere, eller?
Kort fortalt kjøpte jeg inn, målt og veiet, bakte fire i en jafs, - og kom fram til at på brødenes ingredienser sparte jeg 4 kr pr stk. Legg til utgifter til strøm på ovnen samt hvor mye min tid er verdt for meg ... ? 
Kort sagt: Jeg kjøper favorittbrødet mitt med god sulten magefølelse, - og redder noen arbeidsplasser i bakeriet også. De som måtte gå da Lindberg-dietten uten brød var på mote.

Kjøkkenkluter strikker jeg. Rekker jeg en til før fristen på søndag?

Takk for god ukesinspirasjon, Manne & jenter på Hobbyboden!

veien videre:
* bento + flickr
* inger om ingers rugbrød
* mannes bento
* foliebakt laks i oppvaskmaskinen :: dishwasher baked salmon in alu-foil
* lunsj på jobb + grønn sparing :: lunch to work + green savings

3 kommentarer:

  1. Hjemmebakt brød er godt.. Men i Norge er der et utrolig utvalg av kjempegodt kjøpebrød!! Gikk helt i spinn i sommer!
    Ikea... vi har faktisk en her i Houston...

    SvarSlett
  2. hi your blog is beautiful!

    can you tell me how to use ICONS for
    NewerPosts/Home/PreviousPosts?

    SvarSlett
  3. Alltid inspirerende å lese bloggen din,

    SvarSlett