16. desember 2008

juleverksted :: x-mas workshop

I etterkant av handleturen ble “vi lager noen julegaver” avtalt med ungdommene. Jeg fikset litt hobbymateriale (fra et stort lager + søsterens toveullnøster) og printet ut noen idebilder slik at alt ikke bare var prat i løse luften, – hva mener hun?

I år er nemlig første året der skolen syns de er for store for juleverksted, og overlater slikt no’ til “hjemmene”.

Hver fulgte sin lyst og startet, – perler, toving og tegning.
På pc-en sang julemusikken fra Elisabeth (helt til ene gutten tok over styringa og fant fram hvit julemusikk med gamefar Bing på youTube). Mannen hummet med fra sidelinja og tok til takke med limstift for å starte julgirlander-produksjonen.

verksted #1

verksted #2 girlander #1

Julekort er påtenkt, i årets utgave, men det får bli en annen kveld. To timer ved bordet var nok nå. Grandiosa og BigOne stod klare fra ovnen.

ps. Julelenkens glanspapir kom fra siste glinsende reklameblekke.
Bra de røde siden kan brukes til noe når de ikke får være mat for peisen.

girlander #2 

pss. Dette var rimlig nytt for oss, – alle rundt bordet i felles julemakeri.
En ny tradisjon?
(Førskolelæreren fikk nemlig nok av sånt, på jobb, da barna var små.)

* fra reklame + blader :: girlander :: garland :: from mags
* målebånd : girlander ::  garland :: tape measure
* julemysterium :: x-mas mystery

4 kommentarer:

 1. Juleverksted er fin tradisjon. Jeg fikk til og med de to mennene til å brette hvite papirstjerner. De var mektig stolte av dette lenge. (Det ble bare den ene stjerna). Etter 20 år er det desverre slutt her hos oss, må nok vente på neste generasjon. Jeg har til gjengjeld dratt igang juleverksted med damene på jobben. Ha en fortsatt koselig førjulstid.

  SvarSlett
 2. Så koselig med juleverksted. Leser bloggen din jevnlig - og den er både en tankevekker og en inspirasjonskilde :-) Ønsker deg og dine en riktig god førjulstid.

  SvarSlett
 3. Det er skikkelig koslig å sitte sammen ungene og lage ting til jul. Enten det er julekort, eller julepynt. Vi har nesten hver jul holdt på litt med juleverksted, men i år har vi ikke kommet dit. Men jeg trøster meg med at pepperkakebaking er en fast tradisjon, som ungene enda er gla i,og deigen ligger og venter i kjøleskapet på at de skal sette kjevla i den:-)
  Jeg har så mange av de tingene enda, som ungene har laga når de var litt mindre. Og slike ting som hjerter laga med perler man fikserer med strykejern, og sånn, ja de varer jo. Så de skal nok ut av eskene i år også:-)
  jeg kjenner at jeg gleder meg til å pynte skikkelig til jul:-) Det er vår første i "ny-huset" vårt, så alt har ikke sin vante plass, men det blir jo bare litt spennende det.
  Ønsker deg en herlig førjulstid, og koslige stunder fram mot jul:-)

  SvarSlett