5. desember 2008

muntrasjon {20} cheer up

I år blir det mye godt juleøl i butikken.
                            ~ vg (2008) test av årets butikkjuleøl

Hurra, hurra!
Nuvel, ikke alle syns slik informasjon er til å hoppe i været av, men for meg, der jeg går med handlevognen en tussmørk november, så betyr juleøl i hyllene at vi går mot “lysere” tider. Den mørkeste tiden kan vi fylle med små julegleder om vi vil. Og der kommer juleølet inn for meg. Det markerer en overgang til en annen tid.

Du har kanskje andre saker som gir samme kosen? Stearinlys, blåfjellnisser, adventskalendere?

Selfølgelig måtte den fineste boksen(og antatt beste ølen) bli med meg hjem.

the first :: første

I fjor fikk juleølet fra Aass terningkast fem, og jule-alen fire. I år har de byttet plass. Noen syns smaken blir for tynn. Ølet mangler kropp.   ~ bildespesial 11/26 (2008) på vgs juleøltest

Jeg koste meg veldig med smaken, kropp eller ei.

Osloann lurte på om jeg skrev lister eller om det var en (ny) oppsrkift. Vel, det var nok meg i listemodus, – jeg trengte sårt til å vite hva jeg har fått unna av julegaver og hva jeg evetuelt har igjen å lage ferdig. Årets jul står nemlig i “lage-selv”- tegnet.
Men ikke i stress-tegnet. Jula skal ikke være stress, men kos og minner verdt å huske. Som årest første jueløl. Er ikke boksen vakker?

chistmas beer :: juleøl 

Bare ett år har vi kjøpt øl på polet, – årets testpanel hos VG har sitt å si om dem også.

One day, grey as November can be, I found this year’s Chirstmas beer at my store. Hello, hello, brighter day!

Not that all of us have to cheer up when new beers arrive at the store, but to me it means that we are entering a new season, and soon the days will get brighter again. But before that, – lets’s have a jolly good season.

This brand is my favorite, – and not only because of the lovely three-design.

5 kommentarer:

 1. Haha, i går gikk du på vann, i dag på øl, hva står på menyen i morgen...? Koselig innlegg for øvrig, som alltid hos deg.

  SvarSlett
 2. Macks alkoholfrie julebrygg har fått terningkast maks her i huset.

  Hvis klasemigrenen ikke slipper taket, blir det ingen akevitt på mannen til jul :-(
  Bare på meg :-)

  SvarSlett
 3. Nå som jeg har lest så mye om vann, så ble det for hardt å unvære kaffen, - trøstedrikke til kveldskosen? Med ekstra kallorier? I morgen tror jeg en liten skarp en blir å foretrekke, - juelmat på menyen, vet du!
  Takk, forresten :-)

  SvarSlett
 4. Kari, da vet jeg hva vi må ha i kjøleskapet til de kjørbare...Hva kan vi gjøre for å få mannen frisk nok for akevitt til jul, tro :-)

  SvarSlett
 5. Godt øl er godt. Og fin boks ikke noe minus.

  SvarSlett