16. januar 2009

foto-småtips :: photo-tips

Nå som straks startskuddet går for fotograferingen av våre føtter, så skal jeg dele noen tips med deg på veien. For en uke, hver dag, høres først kanskje ikke så mye ut?
Men så står du der og klør deg i hodet når søndagen kommer. Eller onsdagen. Hva har du nå gitt deg ut på? Best å glemme hele greia…

Ta kameraet med deg ut hver dag, – gjør det til en vane å ha det nært, legg det i veska samtidig som du pakker ned lommeboka og mobilen.
Jeg merker at jeg ser mer på mobilekameraet som et “kamera” enn jeg gjorde før. Har jeg lagt igjen det “orn’tli” kamera hjemme, bruker jeg mobilen raskere enn før. Kornete, javel, men bedre enn ingenting.

Ta minst ett bilde på morningen, – når du har tatt ett bilde, så er du liksom “ferdig”, og da har du ikke noe press på deg i jakten på Motivet med stor M.
Som alle vet (?) så er det når en minst venter det, at det store skjer. Skal se du får mange blinkskudd av føtter etter at du tok det uklare bildet av nakne tær på kaldt baderomsgulv.

365 :: 23.10 - feet :: føtter {torsdag}

Finn ut hvordan du kjapt og enkelt deler bildene med andre, – hvordan er det raskest å få bilder over til pc/ Mac? Hvordan redigerer du dem enklest,  og hvordan får du dem kjapt inn på flickr og til gruppa? Et par stikkord kan jo følge med, men det er ikke snakk om en avhandlig her.

Sjøl har jeg nektet diverse programvare fra Cannon, Picasa (google), Corel (PSP-12) om å få “rettigheten” til å motta og åpne bildene automatisk. Kjappest syns jeg det er når jeg får det over med grunnprogrammet i Windows (sorry, Macbruker) og deretter åpner dem i filvinduet.
Kanskje litt redigering, men ikke så mye. Der er jo Picasa grei (og de er klare for dere nå, Mac’ere).
Jeg har valgt å laste opp bildene til flickr via hjemmesiden min hos flickr. Før hadde jeg programmet på maskinen, men siden jeg må være på nett for å få dem opp (+ at jeg en del ganger mistet alt jeg hadde redigert i Uploadr) er den tiden over.
Inn på hjemmesiden “min”, opp med bilden og så litt tekstmekking før jeg får det/ dem inn på gruppa. Ferdig!

Ikke tenkt på at motivet du fokuserer på, er for dårlig!
Ta bilder, mange bilder, og tenkt på, vurder når du ser dem poppe opp på skjermen. I vår digitale verden er det slutt på at bilder må være blinkskudd i søkeren før du kan knipse. Ingen kostbar film, ingen dyr fremkalling. 
Du skal se at det du trodde var bomskudd, er det fineste/ det du velger deg ut til slutt.

Og husk: Øvelse gjør mester.

{ insp :: shuttter sisters }

I’ve written som tips and hints about using the camera every day to documet our feet next week. Follow the link right above to get some good advice for shooting a motiv every day.

5 kommentarer:

 1. Hei - titter innom for å ønske deg ei riktig fin helg :-)

  SvarSlett
 2. Berre innom for å varsle at Iver har "tatt saken". Vi såg igjennom heile fotgruppa, og han tok poenget. Sjølvsagt kjekt at han fann beina sine òg.

  Spørs om ikkje han er moden for eige kamera snart :-)

  SvarSlett
 3. Hei, Merete! Vil ønske deg ei god helg! Og, har du sett at jeg har noe til deg på min blogg?

  SvarSlett
 4. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 5. Hei! Flotte fototips du deler - jeg har alltid camera i veska, men er en periodeknipser. Har sendt en forespørsel til gruppa på flickr og gleder meg til å se bildene som kommer inn.
  Ha en fin søndag!

  SvarSlett