10. mars 2009

stille skarpt :: focus

Før, da jeg visste mindre om meg selv og hvordan årets rytmer og min egen vandring gjennom årets skiftninger, kom alltid perioder med stillhet og ekstrem ro på meg som et vannfall. Jeg fikk ikke slått opp paraplyen, bel søkkvåt og brukte ekstremt lang tid på å bli tørr igjen.

Den dagen en god venn sa at oss som ofte vender ansikt og sjel ut, trenger kanskje tid til å vende ansikt og sjel inn i oss selv, – da ramlet et par puslespillbrikker på plass og jeg har siden da, faktisk rukket å slå opp paraplyen. Hurra!

Så går åra, og tilbakeblikk kan også merke vannfallet til kalendere, – den følger også litt årets rytme. Det pussige er at jeg vet ikke hvornår vannet stopper med å renne, omnår papraplyen kan pakkes bort og jeg er tørr og supertørst på kriblerier. 
Har du det sånn?

Det er flere som meg der ute i nettverden.
Siden jeg tror at en dag skal vinger ta meg inn der jeg ikke er i dag, så forbereder jeg hamskiftet og lagrer startinformasjon: tanken fylles for å gå tom på reiseveien, igjen og igjen. Og faktisk, – jeg har det bra sånn også. En informasjon-gnager lagrer er det jeg er, til tider.

Websider verdt besøk
Til dere som tar til vingene og tør hoppe fortere enn meg, vil jeg dele et par blogger-nettsider som fokuserer sterkt på seriøs “bisniss”:

* Jena Coray har lenge fokusert på kreative, kunstneriske enmannsbedrifter (Modish). Nå starter hun opp Modish Biz Tips. Holder hun sin ukesagenda kan dette by på mange spennende tips framover.

“We'll discuss marketing, self-employment, networking, customer service, money matters and more. There will be interviews and giveaways and inspiration and motivation to keep you going.”

* Thord Daniel Hedengren startet en “oppstart-blogg” på et svenskt bedrifts-seminar, og med sin mangeårigen erfaring i å skrive om hva som skjer i bloggerverden (The Blog Herald), ser dette ut for å bli en del matnyttig:

Börja Blogga hjälper dig komma igång med bloggpublicering, oavsett om du är en van bloggare eller total nybörjare. Är du ny här så börja med att läsa om vad bloggar faktiskt är för något.”

* Erin Loechner startet en serie i sin egen blog, “Roadmaps”, som stoppet opp halvveis uti prosjektet. Sammen med Jamie Derringer plasserer hun nå seg selv på kjøkkenet og “baker” sammen flere ingredienser for selvstendige bloggere og småbedrifter.

“Welcome to BAKERY’s blog, where you will find tips and educational tidbits on growing your business via this crazy thing we call the Internet.”

Sist, den gamle “gode”:

* Alyson B. Stanfield skriver på sin webside at hun har 15 års bakgrunn i å råde kunstneriske kreative i hvordan de skal vise fram, markedsføre, sine egne arbeider.

“The art business isn't so different from the rest of the world. We all need to know how to promote ourselves and our businesses—online and off. To that end, I keep up with marketing, business, and artworld goings-on.”

Her finner du Art Biz Blog med tips og en podcast. Dreven dame, med andre ord.

Sånn helt til slutt
Jeg er garantert ikke “her” i dag, – jeg liker meg her jeg er. Men til dere som ønsker å vise fram, tør å promotere egne arbeider og vil satse mer:
Lykke til!

5 kommentarer:

 1. Dine blogginnlegg får meg i tenkemodus.

  Takk!

  SvarSlett
 2. Spennende sider du viser til! Jeg er også fornøyd med å være der jeg er! Det er vel det som er kunsten - å leve her og nå! Klem og har det fint!

  SvarSlett
 3. Likte dette inlegget godt!
  Fikk meg til å stoppe opp og tenke litt - takk.

  SvarSlett
 4. Det er da helt i orden at du er DER, og ikke her, jeg mener, vi skifter mye gjennom livet. Alt til sin tid. som min kjære bestemor sa. Det er ikke alltid man kan eller vil fortsette som vanlig, kanskje noe må ha pause mens nytt vokser fram? Pluss at andre ikke forstår akkurat hva du mener, ikke sant?

  SvarSlett
 5. Så nydelig du skriver om å være tilstede i livet akkurat der du er nå.
  Ellers er jeg ofte inne på sidene dine,det er alltid spennende å se hva du holder på med!
  Hilsen Bente

  SvarSlett