10. juni 2009

landskap :: landscape

I flere år har jeg diktet gåtemønstre som Barbara/ Quilt-Design har lagt ut på sin nettside. Opprinnelig startet det som en "gave" till venner på QS, men har liksom blitt en årlig tradisjon.

I forrige uke kom denne flotte boka i posten fra Barbara:new book :: ny bok

Ineke Berlyn er opptatt av landskap, hvordan skape bildet av et landskap i tekstil. Mange materialer og noen desing/ sy-teknikker er vist. Mest handler boka om å samle inspirasjon, dokumentere inntrykk for så å leke seg fram til et bilde som samsvarer med landskapet en husker eller vil minnes.

Ton og Melody
Bildet på forsiden viser en quilt som er inspirert av maleren Ton Schulten. Første gangen jeg "fant" Ton Schulten, var i bokhandlere. Hvert år kommer det ut kalendere med bildemotiver han har laget. Mange av dem er som skapt for å dikte over i tekstil, - kanskje på grunn av sine "landskaps mosaikker"?

Melody Jonson fikk også tips om denne maleren: Er ikke dette noe som inspirerer deg? Quilts i sterke farger, figurativt, men i forenklede former, kan beskrive noen av hennes arbeider. Da venner av henne fant ut at flere lot seg inspirere, i jakten på litt annet, oppdaget hun at hun hadde fulgt den samme vei å tolke landskap/ hus på som maleren for flere år siden. Fire år var ufo'en hun fant i skapet.

Hjulet kan bare bli funnet opp en gang, men ny-vesjonene, de gjentatte forminspirasjonene, ligger der, åpent for flere å "se" med rett blikk.

Søm og hage
Jeg har hatt stor glede av boka og har kastet meg over stoffsamlingen inspirert av byen Kristiansand. Endelig, kan man si.

Hagearbeidere er flittige og hageblogger får en oppsving. Whip-up anmeldet denne boka her om dagen, - Quilts from my garden: om quilts og hage og oppskrifter. Noe å hente for quiltere med grønne fingre? 
Quilts From My Garden: 20 Projects With Recipes Fresh From The Garden

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar