14. september 2009

føtter :: feet

Mens jeg har friskt et par ord om symaskina i minne, la meg presentere dagens føtter.

feet for quilting :: quilteføtter

Symaskinas eldste fot er nok stoppefoten til høyre, den som er rund med lite hode. Den har blitt gul i plasten og er min aller første fri-quiltefot. Vi har klart mange braser sammen!

Og så er det metall-quilteinch-foten. Den kom med ustabile "pinner" der foten festes til maskinen, så dette er kanskje tredje jeg har? En reklamasjonsfeil, en kjent produksjonsfeil, fra fabrikken. Byttet gikk greit hver gang.

Dog denne har jeg hatt i mange, mange år. Forresten, - kanskje jeg limte denne med Karlsons? Et trofast følge som kanskje må vike plass for siste kjøp? Ser jo at den er gått ut av markedet for lengst.

transparent 1/4" quitelfot
Foten gir nøyaktig sømningsmon for den som syr med 1/4" og ikke 8mm (som til klær). Før i tiden, nesten som i "gamle dager", måtte "vi" tegne opp streker på symaskina. Deretter kom nålflyttbarheten, men så kom FOTEN. Hurra!

Denne nye syns jeg ligger stødigere på stoffet, må være "vingene". Valget falt på plast og ikke metall da jeg liker å se hva jeg har der. For meg er det nok med de rødmalte merkene på foten.

åpen frihåndsfot
Foten ser ut som en stoppefot, men har firkantet plate/ "hull" mot stoffet. Jeg har akkurat begynt å venne meg til bruken, for som dere vet: Jeg liker å holde meg til det gamle som fungerer bra. Jeg er allikevel litt i tvil om jeg vil trives med den over tid.

du da?
Hva har du av gode føtter til maskina di? Eller er det annet du vil anbefale som godt ustyr til symaskina du har, - for kanskje jeg kan finne det til Pfaffen min, vet du.

* stoppefot :: sensormatic free-motion foot
* transparent 1/4" quiltefot :: clear 1/4" quilting foot
* åpen frihåndsfot :: open-toe free-motion foot

I've bought new feet to my sewing machine. Looking back, I can see that some have been with me as a "first", and then there has been new ones, maybe better ones, out on the marked. They all have my sewing history attached to them.

I do like the new 1/4" foot in clear plastic, - I see the fabric better and the "wings" on the foot keep the fabric pieces better in place.

I'm not sure if I really want to substitute my sensormatic free-motion foot for the open-toe free-motion foot. I learned to free-motion quilt with the old one, it's been with me for so long, so maybe I just put the new one back in the case after giving it a few more test-runs.

Do you have sewing feet or notions to your machine that I should know of? Maybe you use another model or brand, but tell me anyway.

2 kommentarer:

  1. Jeg trodde det var dine egne føtter du skulle skrive om :D

    Min absolutte favoritt er 1/4 inch foten til min husqvarna. Måtte kjøpe den som en tilleggsfot til maskinen.Har fått mye skrøyd får at sømmene mine er rette og beine og det er takket være inch foten min :)) Jeg anbefaler den til absolutt alle som gidder å høre på.
    Ha en fin uke!

    SvarSlett
  2. Jeg har jo mange nye føtter å prøve ut. Skal gi deg beskjed så snart jeg oppdager noe du ikke kan gå glipp av.

    SvarSlett