13. februar 2010

vind i seglene :: wind for sailing

I forrige uke (eller var det uka før der igjen?) så tok jeg meg en tur innom på Hobbyboden. Det var jo som å besøke en gammel venn, og her var mye å komme ajour med.

I år har Ronille satt opp en kalender med diverse utfordringer. Et skikkelig kreativt spark bak. Sånn som et selvkomponert (av henne) strikkemønster hver måned, og et syhint. Pluss en oppmuntring til de som vil/ ønsker å sy månedens-blokk-teppe.

Jeg har lett for å hoppe av i svingen. Starer med god fart, rett fram og uten å se i sidespeilet, for så i første sving ta rett fram mens toget går videre til venstre og ut. Der har du meg i et nøtteskall.

Men så fikser jeg meg igjennom saker som forundrer meg sjøl. Hei og hå og hu som det går! Svinger eller rett fram, jeg holder fast. Eller hopper av og hopper på etter en kjapp tur innom sidestasjonen.

Med hurrajubling og friskt mot datt månedsprosjektet rett ned i fanget på meg: En månedens blokk som blir ferdig på 13 uker. Det kreative hodet forandret mening og fant ut at et helt år var lang, lang tid.

Navn :: Pinwheel Party (Vindmølle fest)
Størrelse :: 48" x 62" ( sofa-seng-teppe)
Blokkstørrelse :: 12" x 12"
Vanskelighetsgrad: :: lett/ enkelt

Hver uke for 12 uker blir det lagt ut et nytt mønster/ ny del/ en ny blokk.
Blokkmønsteret er gratis i to uker, så kan det kjøpes i butikken.

Start: 1. mars.
Stoff: 3 m bakgrunn og 1/2 m i hver av 6 mønstrede/ fargede stoffer.

Jeg tenkte først at jeg ikke ville ha sort bakgrunn, men det var før jeg studerte stofflagerets gode mengde med sorte stoffbiter. Kanskje jeg heller skal bytte ut de fargede stoffene med lyse stoffer?

I oppvarmingsfasten vil damen poste tips for søm av vindmøller (trekanter?).

Hurra, - enda et prosjekt for super-sømmeren! 
Bare synd at ikke februar har tolv uker.

1 kommentar:

  1. Spennende! Klok av erfaring (skade)bør jeg vel la dette bare passere.. Men saken er at jeg har veldig lyst til å sy vindmøller... Det er jammen ikke lett å bli med toget hele veien nei!!
    Ha en flott start og en fin dag!

    SvarSlett