10. mai 2010

blå mandag :: #3 :: monday's blues

Mandag allerede, - helgen går så fort! Vel overstått konfirmasjonshelg for oss og kanskje til flere? Uten å dvele for lenge ved det, så er det ikke blitt noe grønt teppe i sofakroken i stua. Det ligger heller godt i sofaen på gutterommet, og sist jeg så det, prydet det dynen i loftssenga.

Denne uka er tankene flyttet over på et blått slumreteppe, på klær & pynt til barn (eller voksne?) og hvordan jeg effektivt (eller ikke så effektivt) bruker tia mi i hverdagen.

#1 :: Fokuset kretser om de kreative øyeblikkene blir av i hverdagen. Hva hjelper det med gode ideer og listeskriving når en ender opp med å "stikke av" og forville seg inn pc-verden, tv-titting og "titte-på-solen"-turer? Om tiden er så dyrebar, så bør hvert minutt få telle, og hvordan kan jeg få lagt en slagplan som jeg ikke dytter sideveis ved neste korsvei? Målet er å stå trygt med begge ben i hverdagens små og store situasjoner, - og vite at om en må ta situasjonen på hæl'n, så betyr ikke det at alle planer kastes ut av vinduet.

#2 ::  "Blått hav så langt du ser" kan være ukas motto, både for turer ut i det fri (gode sko + lyd på øret) og for quiltingen av det blå teppet. Her lagnsmed Ringshaugstranda er det havblått retning Østfold og Danmark, og blåfargene i teppet er av det mørke via lilla og turkis til små nyanser av himmelblått.

Og så liker jeg så godt å se klesvasken på snora med den vårblå sommerhimmelen i bakgrunnen!

#3 :: Restestoffer og stoffbunker, restegarn og heklekroker: For uka med småsøm (klær) har jeg notert ned en gutteshorts, en pikekjole-modell med hårpynt til, og visjoner om å få tegnet av tunikamodell.  

tunic dress-alike:: tunika kjole

Jeg har også noen grønne notater om å beskrive de tilfeldige blokkene i det grønne teppet. De er satt sammen av restebiter, men kanskje de kan syes fra en bunke med stoff også?

#4 :: Så mye skjer innenfor blogspots bloggermaler, - må jeg sette meg inn i den nye testmalen for å få det som jeg vil? Og er det lurt at jeg vil så mye mer når Facebook ikke helt lar seg samkjøre med bloggmalen min som den er? Er standard best når man ønsker at en blogg skal fungere i flere "vinduer", - fjøsboka, mobil-ruten, iPad og i ulike nettlesere på pc'en?

Her er intet forstått på en kort uke, så jeg ser på dette som litt "studie-hjemmelekse" denne uka. Godt å vite hvilken "bok" en skal åpne i sofakroken.

#5 :: Våren gjorde sitt inntog i heimen, men det ble jaggu kaldt den ene dagen uten lue og fingervanter! To ting har jeg satt hovedfokuset på i heimen: Vaske vinterjakker + rydde dem bort (får ta en ullgenser under om kuldegradene melder seg igjen) og gjøre det pent hjemme til 17. mai. Jeg har et par timer med utevask foran meg (min vårdugnad i sameiet): Hvite gjerder gjør seg best hvite og ikke skittengrå, ikke sant?

17. mai er også en dag i nasjonaldraktens tegn. Bunadene (mannen og meg) er prøvebrukt i helgen, så alt er klart og tipp-topp. Men han har bundaspose og ikke jeg. Hans er kjøpt på Husfliden, - en standard pose sådann. Jeg har hele tiden tekt at jeg skal sy min egen, men nå har det vel gått 15 år, og har jeg bundaspose, tro?

Har du, eller kjenner du til, en grei sømveiledning på nettet? Jeg kan vri sy-cellen sjøl, men tenk så lettvindt om du hjelper meg her? Jeg har så lyst til å tenke på mye annet akkurat nå enn målene på en bunadspose.
Eller syns du at jeg likegodt kan kjøpe den standardposen på Husfliden?

tunic dress-alike :: tunika kjole
{ tunikamodellen "Barcelona", - skjønner du hvorfor jeg falt for denne? }

* blogger in draft :: bloggmaler
* småsøm :: kids clothes week
* knopper & vårblå sommerhimmel :: flickr i fjor

6 kommentarer:

 1. Hei!! Kjøp pose!! Sy noe morsommere!! Jeg bruker et barnedynetrekk med hull i toppen til kleshengeren. Funker så fint så!! AnneKari:-)

  SvarSlett
 2. Kjøp bunadpose. Bare tenk på hva glidelåsen til posen koster.
  Jeg hang meg litt opp i at du ikke får gjort de kreative planene dine, fordi du forviller deg inn i pc etc. Men er ikke det egentlig litt greit å gjøre det også? Jeg mener, vi får masse inspirasjon av å surfe rundt, se på tv etc,gjør det noe det da? Jeg har sluttet å ha "dårlig samvittighet" for å velge bort symaskinen. Plutselig kommer det dager da dette er det eneste jeg vil...heldigvis. Nei kos deg med både pc, tv og kreativiteten din, alt ettersom hva som passer dagsformen. Dårlig samvitiighet er vi for gamle til å bry oss om !
  Ha en herlig uke :)

  SvarSlett
 3. Jeg spurte en gang på Husfliden hva forskjellen på deres poser og andre var. Hun jeg spurte sammenlignet stoffet de brukte med syrefritt papir og mente det var mye bedre.

  Min bunad han lenge i dynetrekk som jeg trakik nedenfra og opp. Knøt øverst med en snor. Nå har jeg pose fra Kid. Begge deler vasket for å få ut aperatur.

  Og enten må du ha lyst til å sy posen eller du kjøper en og bruker tid og kreativitet på noe du har lyst til å sy.

  God 17 mai!

  SvarSlett
 4. Kjøp pose - sy noko gøy!

  Har hatt bunad i 30 år, og manglar framleis pose.

  Konfirmasjonen er vel over her også, og alle er fornøyde med det. Gledar meg til å få sy anna en bunadsaum igjen!

  SvarSlett
 5. Her ble poser kjøpt inn fra bokklubben for ett par år siden, de ahdde tilbud på slike, funker godt gjør de og sikkert til en brøkdel av prisen fra husfliden. Tror til og med jeg så så langt fram at jeg kjøpte en til årets konfirmant også.

  SvarSlett
 6. monday blues er en kjent frase her i gaarden! :D gratulerer med vel overstaatt konfirmasjon!!!

  SvarSlett