8. mai 2010

neste uke :: next week

Nå er jeg ganske sikker på at mange av oss går å venter på sommer. Bare ordet smaker av grønt og solvarme dager, ikke sant? Og i neste uke, da det nærmer seg 17. mai, har vi en rød dag på torsdag. Kanskje det er mange som planlegger ut på tur. Her i vestfold blir det vel den store båt-helgen da første vannkjenning skal prøves over flere dager?

sun :: sol

Jeg er ingen båteier, og planene strekker seg ikke så langt utenfor stuedørene når helga nærmer seg. Syns ikke dere også at jeg kan få bli med på en aldri så liten nett-utfordring bare for å glede meg selv (og kanskje noen andre)?

365 :: 29.06 :: pink dress :: rosa kjole 365 :: 28.06 :: girls' dresses :: pikekjoler #1

Å fokusere på "tøy til barna" i en uke, - det minner meg om de første tidligvårene da en nå 20-års gammel jente stabbet rundt og var helt bedårene i nysydde sommerkjoler. Og tights som dekket leggene når det var litt småkjørlig på morningen. Sybordet stod på kjøkkenet, kjøkkendøren stod åpen ut mot hageflekken, og stoffene kjentes lette og myke.

Da jeg leste utfordringen, kjente jeg klumpen i magen. Nå tror jeg ikke akkurat ungdommen her i huset vil betegnes som "barn i lette sommerklær" fra mors hånd. Der er nok toget gått forlengst. Men mannen har et par -tre små som kan være villig til å kle seg i noen hjemmesydde plagg.
Og jeg har jo mye fint i mine gjemmer. Ja, helt fra den lille damen var liten og flere stofflengder ble kjøpt inn enn hva det ble sydd klesplagg av. "Stoff og stil" har fått sine besøk siste årene. Det preges også stoffhyllene av.

stash :: stoffsamling

Utfordringen er inspirert av Amanda Soule og uken med å sy et sommerplagg til datteren hver kveld. (Jeg husker at jeg leste det innlegget, - det hørtes så flott ut.) Nå gaper ikke utfordringen så høyt (flere plagg i løpet av uka), men fokuserer i stedet på en time med søm for dagen.

Det høres jo overkommelig ut. Ja, det høres faktisk så inspirerende ut at hadde ikke vært for konfirmasjonshelg, sprang jeg til soffsamlinga for å få overblikket: Hvilke kreasjoner kan syes av stoff i hylla? Og til gutt eller jente?

kristineskjørt4

Elsie Marly som arrangerer utfordringen, har mye bra i sine "oppvarmings-bloggposter" siste ukene. Kanskje du også lar deg inspirere til å sy et plagg eller to? Forresten, - du kan jo være med, du også, som har drømt om å sy årets sommerskjørt til deg selv. Når mandag kommer, kan det jo hende at jeg må vurdere det i stedet.

art skirt :: kunst skjørt #1

* elsie marly :: kid's clothes week challenge
* sew, mama, sew :: kids' clothes month
* sew, mama, sew :: women's clothing month
* blossomnbird :: things to wear
* flcikr-pool :: skirt group

ps. neste uke skal jeg være hos Nittedal Quiltelag på tirsdag. Får planlegge at jeg kan ta med litt søm på toget innover til Lillestrøm.

3 kommentarer:

 1. Så koselig! Nesten så jeg ønsker at min datter var liten igjen...
  Mye fint i hyllene dine, som jeg syns passer til små-jenter.
  Lykke til med konfirmasjonen!
  Håper gutten liker det fine teppet!

  SvarSlett
 2. Først så kjente jeg misunnelsen over å ikke ha noen småjenter å sy til - aldri hatt :-(
  Så tenkte jeg at jeg kunne spørre pent om jeg kunne få lov å være lita jente ei ukes tid - kan være ganske barnslig ;-)
  Og så kom det der på slutten! I neste uke skal jeg sy klær!

  SvarSlett
 3. Miróbildet gjorde meg glad. Jeg liker stained glass både i søm og på lerret.

  SvarSlett