21. mai 2010

fredagsfem :: five on a friday

Siste året har det blitt tydeligere for meg at ressursterke nettdamer er villig til å dele sine erfaringer og sin lærdom med oss andre. Jeg lot meg fenge av dem som setter fokuset på bloggerlivet kobinert med det kreative, - det å skape sin egen arbeidsplass når en har dragning mot det kreative og ønsker å skape noe sjøl, for seg og andre.

I dag, denne fredagen, vil jeg introdusere dere for 3 sterke damer (og en mann) som imponerer med sitt ønske om å dele på sine kunnskaper. De gjør det ikke helt gratis, men dyktige folk skal en verdsette. (Fordelen er jo at dollarene er lav akkurat nå.) Jeg er glad for at jeg har snublet over dem i denne internettverden.

Blogging your passion

"52 Weeks of Blogging Your Passion is for crafters, artists, and designers who have been blogging for a bit but aren’t getting the results they’d like and often feel a bit lost with the process."   ¨    ~  tara :: scoutie girl

52 weeks of blogging your passion - cover
Boka er en arbeidsbok med konkrete hint for de 52 uke, - hvordan formidle sine tanker gjennom ord og bilder, en start, en opptrapping og gjentagelser, samt veien videre. I begynnelsen forteller Tara om hvorfor bloggerverktøyet kan være godt for en kreativ forretningskvinne, og siste delen av boka er satt av til egne notater for hva som er ukas fokus. I midten gir hun helt konkrete tips, uke for uke.

Nytteverdien er god. Jeg liker det konkrete og måten hun får meg til å fokusere på en og en sak, uke for uke. For meg som har vært borti flere mannlige superbloggere og måten de deler sin ekspertise, gjør den kvinnelige ordleggingen og den kreative vinklingen at jeg kjappere tar til meg lærdommen. Anbefales både for oss som vil bruke bloggen til mer enn bare et "vis-og-fortell"-album og for oss som går med en liten selvstendig kreativ forretningskvinne i magen.

pris :: 15$ (100, - Nkr)
e-bok :: nedlastbar pdf-fil (med en gang)
forhåndskikk :: første kapittel kan lastes ned gratis

Tara Gentile kommer ut med en ny e-bok nå i disse dager. Ut fra forhåndsomtale og snik-titting kan dette se ut som en god oppfølger av "Blogging your passion".

Business today is about passion. It's about getting personal. And it's about you.  ~ tara :: scoutiegirl

storytelling for creative biz successFokuset blir flyttet fra den kreative forretningskvinnen som famler litt med sin bloggerstil, til hvordan den personlig stil påvirker foretaket og skaperstilen. Og setter deg, blogger-arbeidskvinnen, i fokus.

pris :: 35$ (etter 25. mai : 49$ ~ 320,- Nkr)
e-bok :: nedlastbar pdf-fil (forhåndskikk på "about me" - kapittelet)

in the fish bowl :: Life as an Artist. ONline
Marisa Haedike :: Creative Thursday  har valgt å gi internettkurser via lydfiler som kan lastes ned til mp3 spiller/ iPod'er. Hvorfor? Jo, for da kan du være kreativ samtidig som du lytter.

Hun har tro på at kreative forettningskvinner bør få lære av hverandre, at man skal dele på både de smarte og de ikke så smarte triksene, for å etablere sitt fotfeste og får mulighet til å overleve. 

"It always helps to have someone in your corner, believing in your dreams right along side you…As you may already realize, being an artist online can feel very much like you are in a fish bowl." 
                              ~ marisa :: creative thursday & in the fish bowl

De 6 lydfilene tok for seg hvordan vi presenterer oss på nettet (blogg som verktøy), nettbutikk (mest etsy), pris & salg, markedsføring og til slutt, - om alt (bortsett fra kjøkkenvasken). Lydfilene er fra 30 minutter til 1 time, og de er rike på informasjon. Ja, så mye at jeg måtte (og føler at jeg trenger å) lytte flere ganger til dem. Lyden er god og marissa har en behagelig stemme. Når en vil høre lenge og flere ganger, spiller kvaliteten på lydopptaket en stor rolle.

Kurset går ikke kontinuerlig. Kontoen der kurset og lydfilene legges ut, er kun tilgjengelig en periode. Nå har hun andre kurser på gang, men det kan være at dette settes opp igjen.

pris :: 99$ (ca. 650,- NKr)

podcast & mp3-filer i lukket blogg :: 2 ganger i uka
tid :: 6 uker

together :: 2 Perspectives
Jeg har også tatt kurset der marisa og mannen, sean, fokuserer på å være kreativ i hverdagen.

"There are more opportunities than ever to live a life you truly want, especially creatively. With so many choices, deciding where you want to go and how to get there can feel daunting and overwhelming. … Sean and I believe that real success is living a creatively fulfilling life accompanied by financial freedom."
                                                 ~ together : 2 perspectives

Dette er også lydfiler som en må (bør) ta seg tid til å lytte flere ganger til. Kurset er mer spontant da de to utfyller hverandre i løpet av opptakene, men hele tiden holder de fast ved en rød tråd og deler med seg av gode ideer og råd for den kreative hverdags-sliteren: Hvordan få plass til kreativitene i en ellers så travel hverdag? Hvordan holde fast på fokuset og ikke la seg avspore stadig vekk?

De presiserer at dette kurset tar kun for seg det kreative i hverdagen. Hvordan man administrerer utstillinger, salg og sin økonomi, hører ikke med i dette kurset. For min del var det grunne til at jeg meldte meg på "in the fishbowl" rett etterpå. Nyskjerrigheten ble vekket, kan man si.

Anbefales? Ja, mye matnyttig. Ekteparet er god på å dele og artige å høre på, og de tenker konkret og målrette: Hvordan kan de hjelpe kursdeltageren til å fokusere mer på sin kreativitet?

pris :: 99$ (ca. 650,- NKr)
podcast & mp3-filer i lukket blogg :: forsmak på en kursfil :: 2 ganger i uka
tid :: 6 uker

Flying Lessons: Tips + Tricks To Help Your Creative Business Soar.
Dette er et kurs, via lukket blogg, som annonseres nå. Kelly Rae har fulgt drømmen sin og i løpet av 4 år har hun etablert seg som både bokforfatter og designer, samt kurslærer og kreativ formidler. 

In the end, I deeply believe in finding a way to share our stories, our resources, and how we’ve made it to where we are now. I also believe that there is tremendous value in what each of us has to offer when it comes to inspiration, concrete advice, and tips when it comes to creating a successful creative business.
                                                ~ kelly rae :: flying lessons

I motsetning til tara med e-bøker og marissa med lydfiler, vil det her komme en lukket kursblogg med oppdateringer nesten hver dag i løpet av de 5 ukene kurset varer. Hun lover også inspirerende sitater, gode linker og håper på at deltageren vil åpne for konstruktive diskusjoner i blogg-kommentaren.

Jeg har store forventninger til dette kurset fordi kelly rae, i mine øyne, er en dyktig skribent og fordyper seg i alt hun vil formidle. Her er ikke noe tatt på hælen, for å si det sånn. Kurset har noe av det samme innholdet som "in the fish bowl", men disse to personene har så forskjellig bakgrunnshistorier (hvordan de kom dit de er i dag) og formidler tanker og ideer på to forskjellige måter: En er fortrolig med lydfiler og en tyr til tastatur og skriver inn ordene.

Kurset har ingen deltagerbegrensning fordi kelly + mann venter en liten utpå sensommeren, og hun vet ikke når hun eventuelt kan holde et lignende kurs igjen (og om hun vil og skal det).

pris :: 99$ (ca. 650,- NKr)
lukket blogg med (nesten) daglige oppdateringer
tid :: 5 uker

blue :: blått vindu

{ blå glassmosaikk .: nederland }

Håper du lar deg inspirere!

* tara gentile
* marisa haedike :: creative thursday 
* kelly rae roberts

2 kommentarer:

 1. Takk for masse nyttig informasjon!

  Men jeg vil også si til deg at du også inspirerer og har mye å lære bort underveis! Jeg er stadig innom, men ikke så flink til å legge igjen spor desverre. Men måten du bygger bloggen din, med tips og kreativitet når det gjelder både håndarbeid, blogging og bloggmoro er virkelig god! Takk!

  God pinse!

  SvarSlett
 2. Jeg har ikke overskudd til å lese alle ordene, ei heller følge mange links som står der fristende og blå.
  Det jeg har overskudd til, er å glede meg over illustrasjonene dine. Glassmaleriet var helt vidunderlig vakkert!
  KlemK

  SvarSlett