7. mai 2010

konfirmasjonsgrønt :: green confirmation

{ Ordet GRØNN stammer fra ordet gro. }

green quilt :: grønt teppe #3

{ GRØNN :: håpets og ungdommens farge }

green quilt :: grønt teppe #2

{ GRØNT skaper harmoni i sinnet.}

green quilt :: grønt teppe #1

{ GRØNT :: forhåpninger om framtida }

green quilt :: grønt teppe #4

{ GRØNT :: klarsignal; fritt fram }

green quilt :: grønt teppe #5

{klikk for større bilde på flickr}

Vi skal sende en ung konfirmant inn i vokselivet, i svart dress med turkis skjorte og hvitt slips.

Mor og jeg har "tråklet" sammen et slumreteppe i hans utvalgte farge: Grønn. På "sy natta lang" hos Åsne :: Quiltefryd fikk jeg både tid til å nåle fast bakstykket og sy meg ferdig med "rette" quiltelinjer. Denne uka har det vært lukkekant og merkelapp. Selvfølgelig er håpet at teppet faller i smak hos undommen. En vet jo aldri om sånne "bestillingsverk" taes vel imot. Forventninger kan være høye når ønsket har pågått i to år.

Om ikke annet, så kan jeg ta over låne det i stuesofaen og suge grønn næring fra det. Jeg vil også vokse og gro, få grønt lys med masse forhåpninger inn i framtiden.

Plantasjen hadde ingen turkise blomster å by på. Konfirmanten valgte seg hvite småorkideer sammen med turkise servietter og hvite lys med turkise "bomber" på. Turkis skjorte og hvitt slips krever sitt av en halvvoksen mann.

orchids :: orkideer

* fargesitater :: flere steder på internett via google-søk

4 kommentarer:

 1. Sååå fint det ble. Han kommer til å like det. Jeg holder på med et attenårings-teppe i blått. Må lage et til i løpet av noen måneder. Kanskje det kommer til å være i slekt med dette?

  SvarSlett
 2. Teppet er flott og borddekkingen høres ut som et nydelig valg sammen med den turkise skjorten til konformanten. Lykke til!!!

  SvarSlett
 3. Dette ble rett og slett nydelig, Merete. Jeg får assosiasjoner til Denyse Schmidt sine retromoderne tepper. Slike tepper vil jeg også lage dersom jeg får tid og lyst igjen. Gratulerer med konfirmanten og med et kjempefint resultat!

  SvarSlett
 4. Jeg kunne ikke dy meg og blogget om teppet ditt. Håper du synes det er ok! Si fra hvis ikke, lover du? http://ingwii.typepad.com/blog/2010/05/meretes-quilt.html

  SvarSlett