1. mai 2010

ting tar tid :: change takes time

Tidlige morgentimer og med podcast på øret. Marisa Haedike snakker om at "ting tar tid". Om det tar 21/ 30 dager å få dreisen på en ny vane, eller nye nervebaner trenger tid på å få vokse seg sterke i hjernehalvdelen, spiller liten rolle, - for å endre en vane eller en rutine, tar tid. Og våkenhet.

Uansett, sier Marissa så flott, så krever endringer at man vet hva man vil og gjør noe med det, hver dag: Konkret målsetting etterfulgt av handlinger.

new & old :: nye & gamle sko

Nå er det ikke så lett å kaste favorittjeansen selvom den gamle er totalt utslitt. Men hvorfor må du det? Det er som å gå inn et par nye sko, - ta det litt og litt så du ikke får gnagesår.

new shoes :: nye sko #2

Så når en innarbeider nye rutiner, nye vaner,og ting tar tid før de faller på plass, ikke gape over for mye på en gang. Noterer små framskirtt. Gi seg sjøl en klapp på skulderen med jevne mellomrom.

For endringer skjer, over tid, enten vi vil eller ikke. Med oss som med alt annet. Våkenhet i hverdagen og en vilje til å se hvor en vil hen, er kanskje avgjørende for retninger de endringene tar.

Her er til mennesket i utvikling, - hurra!

new shoes :: nye sko #1

* marisa haedike :: podcast 37 :: change takes time
* shape-ups - sko :: sketchers

ps. Nye sko, bokstavelig talt. Helt utrolig, men ikke en dag med ryggverke etter ståing og trasking i flere timer. Kanskje det er håp allikevel?

3 kommentarer:

 1. Anonym8:27 a.m.

  Ikke støl engang???

  SvarSlett
 2. Gjetter på at det ikke blir plagsomt vanskelig å venne seg til de nye skoene. Lykke til, og ha en fin 1. mai! Yeah!

  SvarSlett
 3. Nye sko er nå så som så. Aldri er skossså gode som når de er modne for å kasseres. Skikkelig inngått og gode. Men det hender jo likevel at man kan finne noen som er gode helt fra starten.
  Uansett er det riktig at man skal være i utvikling, ikke stagnere i ett spor. Det er jo det som er livet...

  SvarSlett