20. juni 2010

tunika :: tunic

tunika3

Stoffet er fra Stoff&Stil, - et av patchwork stoffene deres.

Modellen er "shift dress" fra built by wendy: dresses . I nederkant forkortet jeg den 20 cm og halsåpningen forstørret jeg foran med 3 cm mot brystet. I siden la jeg til ca. 3 cm skrånene inn mot merket i livet (totalt 6 cm nede i hver side). Det er ingen åpning eller glidelås bakpå ryggen slik det vises i boka.

tunika2
foto: Elis-A :: regnbuesting

tunika :: tunic

Dette var en prøve i "ekte" stoff for å se. Jeg sydde et bånd nede etter samme metode som lazy days skirt (fungerte bra) og kastet over kantene i åpningen rundt halsen og rundt ermene. Kantene brettet jeg bare enkelt om slik det var gjort på den lilla barcelona-tunikaen, men det fungerte ikke noe bra her.

Jeg er rimlig fornøyd, kommer til å bruke den (ofte), men ser at jeg kan gjøre disse justeringene:
* flytte brystkilen ned ca. 2 cm så jeg får den på "rett" sted.
* kante hals + ermeåpningen med skjult skårbånd eller belegg.

Jeg planlegger allerede neste.

7days:1 :: hello!

6 kommentarer:

 1. Denne var også bare lekker :-)

  SvarSlett
 2. Moro! Tunikaen din er finfin! Jeg ser for meg at det også kunne fungere med en eller annen innsnevring under bysten, f.eks. i form av et knytebelte e.l.? Ka du tru? Min kjole er fortsatt på tegnestadiet. Målet er å få den unna i løpet av uka så den kan bli med på ferie.

  Og så har du flikket på bloggen også, ser jeg. Stilig!

  SvarSlett
 3. Fin! Flink! Kledesaum er litt skummelt - men ein må vel berre hive seg på snart. (Silken ligg der jo og ventar :o))
  Den neste blir enno betre, med belegg i halsen.

  SvarSlett
 4. Den ble kjempesøt. Det er veldig morsomt å sy klær og jeg har syslet med et overlock-kjøp i lengre tid. Men innser vel kanskje at jeg må greie å sitte oppreist, før det er realistisk å gå til anskaffelse av en. Om ikke jeg finner en måte å sitte/ligge å sy på. Jeg har tenkt ut utrolig mange rare løsninger på akkurat det...

  Håper du har litt varmere temperatur enn meg, jeg var i området ditt for noen dager siden, og syns nok kanskje dere burde hatt litt mer varme! Jeg hadde nesten bare sommerklær med..
  Klem så lenge!

  SvarSlett
 5. Flott tunia i kjempefint stoff. Stilig. Tunika er et kjekt plagg, men å sy dem tror jeg nok ikke jeg skal. Sydde mye klær før, men nå er det bare lappearbeider jeg vil sy.

  SvarSlett
 6. Så fin den ble. Du får passe på å sy en til mens du husker hva du skal endre. Jeg sliter med at jeg glemmer å notere hva som ikke var bra på mønsteret, og så gjør jeg samme feilen en gang til. Gleder meg til å se neste tunika! Det er et deilig plagg.

  SvarSlett