11. august 2010

sittematte :: sitting mat

I blant plukker jeg fram en gammel + utprøvd ide og gjentar prosessen.

blue start:: blå start #3

Dere har kanskje fått med dere at jeg liker å pusle sammen disse små stoffbitene? De bitene som havner litt på siden, i en boks, pose eller skuff?

Hos meg fantes det en del blått ( mye rester fra båt-bryllupsteppet) og de “fortale” meg at de ville være med og leke denne gangen i den gamle ideen som handler om et stykke ull og noen stoffbiter.

blue start:: blå start #1

Sluttresultatet håper jeg kan varme litt når en er ute, når sitteunderlaget kjennes kaldt og ullundertøyet ligger hjemme. Eller i bilen en kald januarmorgen når bilmodellen er for gammel til å ha varmesete (eller varmefunksjonen har gått ut på dato).

Jeg liker denne puslingen med stoffbiter. Hos meg har gjerne en stoffbit en historie, og når jeg sitter der, farer bilder om tidligere prosjekter og hverdagshendelser gjennom hodet. Det blir en hel liten historiefortelling når jeg sitter der og “snakker med bitene”, kanskje “diskuterer” litt hvor de skal ha plass i helheten.

blue :: blått

De finner plassen “sin” etterhvert.
Litt quilting må til, – hvor går veien, tro?
Er jeg heldig, har jeg en passe bred og lang nok bit til lukkekanten også.

Til slutt er det fram med bomullstråd (aurifil mako 12) og en god broderinål. I stillhet syes noen lyse tanker inn til mottakeren. Her blir det fest!
Hurra!

flower :: blomst

11 kommentarer:

 1. Anonym6:21 p.m.

  Hei.Kjempe fint ble det.Kjempe kjekt å få bruke opp rester.Nydelige farger.Fint med broderingen.Ha en riktig fin Onsdagskveld.Klem fra Bodil.

  SvarSlett
 2. Wow, den ble flott :-) Jeg blir like imponert hver gang over hvordan du får disse små bitene til å passe sammen så bra :-)
  Ha en fortsatt flott uke!

  SvarSlett
 3. Så fint det ble ! Og den boderingen satte prikken over ien som de sier.
  Jeg er nok ikke så flink til å bruke opp stoffrester slik som du,må alltid prøve noe nytt.
  Ha en god kveld :)

  SvarSlett
 4. Når jeg blafret gjennom alle innleggene i bloggleseren min så jeg bildet ditt - det stod frem som unikt og personlig, og jeg kjente igjen stilen din med det samme. Flott resultat, nydelige farger og morsomt å følge tankene dine. Deilig at ikke alle lager de samme uglene eller hva det nå er som er in for tiden:)

  SvarSlett
 5. Så flott det ble! Kjempesmart ide, kjekke gaver å gi bort...

  ; )

  SvarSlett
 6. Det var jammen en fin idè. Jeg har sytørke for tida, har ikke kommet igang etter ferien. Jeg trenger en sittematte til favorittstolen min på verandaen om kvelden. Tror jeg skal starte med "lappekurven" Forøvrig så har jeg tenkt å høre på podkast-linkene dine. . . Kan jo kombinere disse to tingene.

  SvarSlett
 7. Fin! Er det ikke merkelig med rester da, de blir bare flere og flere og flere uansett hvor mye man syr...

  SvarSlett
 8. Den er fantasisk flott! Også så deilig å sitte på:-)). Tusen takk fra den heldige mottaker.

  SvarSlett
 9. Tryllekunstner med nål og tråd:)

  SvarSlett
 10. Dette var en kjempegod ide. Den adopterer jeg. Fin fin som gave. Jeg liker så godt slike resteprosjekter, de har sjel.

  SvarSlett
 11. God idé, dette. Jeg har jo mange stoffbiter, men har liksom ikke helt råd til å bruke dem opp. Koser meg med å se på dem iblant, og klipper gjerne en bitteliten sekskant i ny og ne. Ha det fint fram mot helga. Det har iallfall vi, har endelig fått sommeren her.

  SvarSlett