22. november 2010

boumullskuler :: #1 :: cotton bolls

Fredag kom første del av “roll, roll, cotton boll”, – Bonnies gåtesøm.

scraps :: avskjær

Jeg er kanskje litt “gal” som midt i alt annet begynner å sy på noe jeg ikke vet hva er og som kan bli stort. Her snakker vi dobbelt-segneteppe stort, ikke knusslete litt-mer-enn-babyteppe stort. Skal det syns at stoffer fra lagert brukes,  må store størrelser til, hevder Bonnie.

Jeg kunne jo ønske meg at det ble litt fin til slutt også, jeg da. Noe jeg virkelig vil ha denne gangen, – jfr. tidligere to mysterier som er fine, men som ikke er kommet lengre enn til nesten-ferdig.
Lærepenge: prøv å følg fargevalget til Bonnie slaviskt.

Babyrosa er ikke min farge. Absolutt ikke. Joda, jeg har noen få rose som kan passere som babyrosa, men mest er de mer rosa på den den cerise delen av skalaen. Kunne jeg bruke det, tro?

I teppet ellers er det lagt opp til bruk av mye forskjellige i lyst på grensen til hvitt, oliven-grå-grønt og sjokoladebrunt, og et stort rødt + et stort grønt.

Jeg filosoferte en stund, og siden jeg heller ikke kom i mål med å sy vindmølleblokker i fjor, de som var til et juletidsteppe på grunn av fargevalget, hentet jeg fram disse rødlige og grønne stoffene. Kanskje de kunne brukes sammen med de ceriserosa?

mystery :: RRCB :: gåtesøm #2

Det ble så. Jeg kuttet rosarødt og ovlivengrønt til mørkegrønt i første del. Kuttet og sydde og strøk og telte. Ca halve mengden blokker vil omtrent tilsvare et slumreteppe, type enkelt sengeteppe. Jeg kom i mål med mine 90, venter på del to, men har ingen problemer med å fylle tiden før fredagen er her.

Det er jo snart desember og adventstid.

mystery :: RRCB :: gåtesøm #3

Da jeg pakket vekk blokkene, falt blikket mitt på dette Kaffe Fasset stoffet med sirkler. Plutselig gikk det opp for meg at jeg bare kunne slappe av og ha tro på at disse stoff-fargene ville gå godt sammen. Trikset er jo at om en vil plukke stoffer til et teppe, så skal man først velge seg et stormønstret stoff med de fargene en liker, og så skal man plukke resten av stoffene til det teppet etter fargene i det stormønstrede stoffet.

I stoffet med sirkler, er det ceriserosa og rødt, det er grønt i flere nyanser og det er brunt. Bare lilla og orange er ikke så framtredene i min (Bonnies) palett denne gangen, og hvitt er jo en nøytral farge.

Hurra!

Jeg tor jeg kan hale i land dette her.

mystery :: RRCB :: gåtesøm #1

Har du fått med deg at Petunias mor strikket og laget et par julekoselige flaskenisser som venter på et nytt hjem?

Jeg er ikke den som pynter kriker og kroker til jul i heimen, men jeg setter stor pris på julehygge og er tankefullt kresen når det gjelder hva jeg pynter med. Julebordet dekorerer vi, og ville ikke en slik flaskenisse gjort seg på bordet julaften?

1

Jeg vil jo selfølgelig vinne, og det er derfor dumt av meg å tipse deg om denne loddtrekningen også. Men jeg er ikke alene om å ønske meg vinnersjaner, vi er mange om den tanken, så da gjør jeg det nestbeste for å få flest mulig lodd i hatten.

Og du? Ja, er du heldig å vinne framfor meg, sier jeg bare “Heldiggrisen”!

insp
* Bonnies gåtesøm “Roll, roll, cotton ball”
* daglig i desember :: julenedtelling

6 kommentarer:

 1. Å dette ser fint ut Merete, jeg følger med, følger med men syr ikke i høst, men strikker og hekler...

  SvarSlett
 2. So glad to see that you are joining in the mystery...love your colour choices!

  SvarSlett
 3. Heisann,søstern.Blir spennende å se hvordan teppet blir:-)Liker fargene veldig godt:-) Lykke til:-)

  SvarSlett
 4. Så fine farger du har valgt. Eg har begynt å finne stoffer og skjære i dag. Litt av en jobb, ikke minker det i reste kassen heller.Spennende blir det uansett. Lykke til:-)

  SvarSlett
 5. Hei.Det ser kjempe fint ut.Skal bli kjekt å se ferdig.Nydelige farger.Ønsker deg en riktig fin uke videre.Klem fra Bodil.

  SvarSlett
 6. Hei!
  Kloke ord om fargevalg der, Merete. Det ser veldig bra ut. Men - tenk deg det stoffet utan lilla og oransje i - - -. Dei Fassett-stoffa der er forresten også mellom mine favorittar :o)

  SvarSlett