13. november 2010

stille :: quiet

Her har det vært stille, veldig stille.

decoration :: dekorasjon #1

Lurer på om det fortsatt er noen som kommer til å lese dette?

Egentlig gjør det ikke så mye (selvom det er koselig), for mest har jeg sett på denne bloggen som mine minner, minner i tekst og bilder.

Hvordan tror dere det var da jeg kom hjem fra England i oktober og oppdaget at bloggen (og mailen og alt det andre som google har knyttet passordet mitt til) hverken lot seg vise eller åpne?

Akkurat sånn først vet jeg at jeg var mest fortvilet over at jeg ikke fikk åpnet mailen (rett etter deadline for medlemsbladet, vet dere). Etter å ha fått telefonkode på mannes mobil (lang historie om feil passord + sms kode prøvd for mange ganger og sperring for ny test i enda 12-24 timer), kom jeg inne og følte enorm lettelse: Her kunne og skulle det jobbes!

Men så, etter et par dager, kjente at jeg neste ble kvalm når jeg gikk inn på bloggen min. Tenk, alle de minnene, - hva om jeg virkelig kom til å miste dem? Det er fire år av mitt liv, det. Jeg som ikke har klart å føre noen (annen) dagbok.

Nå vet jeg jo at jeg kan hente ned teksten og lagre den på maskinen, men det hadde jeg ikke tatt meg av det siste året, minst.

first snow :: første snø

Det skjedde litt mer i livet mitt siste måneden, og det kan jeg ikke akkurat legge skylden på googles intensive sikkerhetsoppdateringer og feil tolkning av uønsket "besøk" på kontoen et eller annet sted. Resultatet var uansett at jeg gikk i hi, brukte noen tanker på litt av hvert, lot kameraet ligge og ble instenst stille, både for omverden, venner, familie og meg selv.

It's okay to be quiet.  You don't need to give the full report just yet, you may not need to give it at all.  Reporting requires understanding, and sometimes you just need to follow the path and see where it leads before you know where you are.                ~jen lee: it's ok to be quiet

atumn :: høst

Men jeg har gitt google en ny sjanse. Det er jo et godt verktøy på nettet. Nå har jeg tatt valget og stoler enda en gang på giganten. Mest for e-postens del. Og nå også videre med ønsket om fortsatt å bruke bloggerverktøyet som minneverktøyet.

Hører dere, google, at dere får en ny sjans? Hører dere?

decoration :: dekorasjon #2

ps. Årets symysterium, julegåten 2010, er klar for intro på søndag. Er du klar for den, tro?

11 kommentarer:

 1. Hei Merete!! Jeg har lurt på hvor du har "vært"!! Men regnet med at du hadde en liten pause fra bloggingen. Men jeg skjønner nå at den ikke var frivillig!! Må bare si at jeg leser medlemsbladet fra perm til perm!! Høydepunkt i postkassa!! Er klar for et julemysterium!! et prosjekt fra eller til....kom med det!! AnneK:-)

  SvarSlett
 2. Å så godt å "høre" fra deg igjen. Har savnet de små og store tankene dine. Ser jo ut som om du har hatt mer enn det som er godt av uflaks.
  Du får ta deg en tur ned til vannet og sitte og tenke positive tanker. Vi er nok mange som håper å høre fra deg snart igjen!

  SvarSlett
 3. fikk akkurat den samme følelsen ved feilmelding fra google, hjelp, er alt tapt?

  fikk et tips om å printe ut bloggen, det finnes flere som printer googleblogger (med eller uten kommentarer) så det har jeg vurdert, 1 for hvert år, kanskje? Som en slags dagbok over kreative innspill?

  SvarSlett
 4. Noen ganger trenger en å trekke seg helt tilbake fra alt...Alle trenger det iblant og det er helt greit!
  Men å bli utestengt ufrivillig fra egen blogg og mail er ikke greit! Har også kjent på den kvalmende følelsen når jeg får en feilmelding og tenker: Er alt forsvunnet nå? Jeg har også blogget i fire år og har lagt ned mye tid og arbeid i det jeg ser på som min håndarbeidsdagbok. Da en bloggvenn var uheldig og slettet hele bloggen sin, bestemte jeg meg for å gjøre noe for å bevare min. Så nå har jeg fått trykket bloggbøker, en bok for hvert år. Det blir ikke det samme som bloggen, men kan være fine minner å ha den dagen bloggen kanskje forsvinner...For ingenting varer vel evig?

  SvarSlett
 5. Anonym1:03 p.m.

  Lurte på hva som skjedde i livet ditt. Unaturlig stille på bloggfronten. Men nå var du der igjen :) Klem fra Liv

  SvarSlett
 6. Hei, så hyggelig å "se" deg igjen! Har savnet skriveriene dine, men skal jo innrømme jeg ikke er flink til å legge igjen spor etter meg. Ikke klarte jeg å fullføre nordiske føtter som jeg planla heller. Noen ganger er livet fult nok i seg selv.
  Håper google oppfører seg pent framover og ønsker deg en fin lørdag!

  SvarSlett
 7. Takk og takk og takk for at du gir google en ny sjanse!!
  Klart det blir lest, men her også blir det litt i stykker og stuper innimellom - for innlegg og kommentarer. Av omtrent samme grunner som deg slik cirka. I tillegg til at det har skjedd litt for mye som tar tiden min.
  jeg har fått skrevet ut bloggen min av nøyaktig samme grunn som du kjente på da du ikke kom inn. I første omgang bare det første bloggåret, men jeg er klar for å lage en kopi av resten når jeg tipper nyttår. Da tar jeg de siste åra. Husker ikke helt hva de het, men ikke så dyrt, og veldig bra resultat.
  Kan finne det ut om du vil. Kanskje et blogginnlegg kunne vært no...tenke...
  ha det fint så lenge, og tusen takk for at du er tilbake!!

  SvarSlett
 8. Så godt med livsteikn igjen - du blir sakna, veit du, når du ikkje er her på sååå lenge.
  Sat og leikte meg med "blogg til bok" i går kveld, det passar jo fint når ein akkurat har runda året. Det er nokre designvalg der å tygge litt på, så blir det nok trykt utgåve - berre for å glede MEG.
  No saknar eg berre livsteikn frå ElisabethA :o)

  SvarSlett
 9. Vi er flere som liker å lese, her er jeg også! Skummelt at bloggen din var borte. Der lærte jeg noe nytt, at jeg kan kopiere teksten. Det gjør du vel på vanlig måte, tar side for side?
  Min skrekk er nettopp det: At bloggen min skal bli borte, og noen ganger har jeg lyst til å endre ting i bloggen og da må jeg gjøre noe med malen, og det gjorde jeg en gang, og alt forsvant. So if it ain't broke, don't fix it!

  Uansett: Nydelige bilder, godt innlegg og fint sitat, VELDIG fint sitat! og JAAAAA, jeg er klar for julegåte!!!

  SvarSlett
 10. Åjoda, takket være google/reader, fanges du opp! Det var veldig kjekt å se fra deg igjen (og kjekt med fyldig kommentar inne hos meg).

  I år er vi tidlig ute med julegavekjøpene, så kanskje jeg skal være med på symysteriet, det er lenge siden jeg har vært med på noe sånt nå.

  SvarSlett
 11. Velkommen tilbake - har savnet deg!

  SvarSlett