13. desember 2010

spill {13} game

I dag slår vi et slag for en terning eller to.

Alt fra egyptiske konger til ville vikinger har kastet terninger, og terningene har både vært til inspirasjon for matematisk teori og et enkelt tidsfordriv for store og små på togturer, hytteturer og regnfulle sommerdager.
   ~ online.no :: terningenes verden

dices :: terninger

På online.no starter de med å si at de uskyldige terningene også har vært brukt til å spille om makt og ære. La oss satse på at våre spillekamerater tar det litt mindre alvorlig, eller hva?

Det fine med terninger, er at de både trener matteferdighetene og kan tilpasses alder (eller form utover kvelden).

Siden jeg er lappedame og har tilhørighet i det lokale quiltelaget, vil jeg rose styret for å dra igang spillekvelder som inkluderer terninger og pakkegaver. Anbefales for flere.
Det skaper skikkelig god stemning.

december :: #13 :: desember

 

Skuespill er også en form for rollespill og spill for galleriet.

I dag er den store kle-seg-ut dagen. I hvert fall for barn i barnehagemiljøer og foreldre + voksne med tilsvarende tilknytninger. I hvite klær og lys nok til å trå inn i de mørke stuer, skjer skuespillet.

I dag blir det også et lite lystog fra vannkanten og fram til julegrantenning på lekeplassen.

Hurra!

lucia

Lekeplassen er rett på utsiden av huset mitt, eller julegranen er, og i år har jeg virkelig savnet litt lys på den. Innimellom har jo lysene hengt til langt ut i april, men i år har granen stått mørk.

Ganske forståelig, egentlig, for den første søndagen i advent blåste det hunder og katter (ikke ta det bokstavelig, – et ordspill), og rundt hushjørnene ulte snøføyka. Kan godt forstå at nissefar meldte avbud til akkurat denne lekeplassen nær havgapet.

Kanskje det blir fin anledning til å kle seg varmt og ta med kameraet ut og lete etter lyset. Kanskje jeg vil nøye meg med å ta pene bilder av en tent julegran. Uansett vil det (forhåpentligvis) på grana komme lyslenker som vinden kan spille i.

#13 :: play :: spill

Notere gjør vi på mange slags vis, – dere viste meg den gamle metoden med blyant og penn, noe data og også nyvidunere innefor telefoniens teknologi.

Jøss, så gammel jeg følte meg nå, – notere koblet jeg opp mot blyant og viskelær, men det er visst helt ute? Om en ikke løser tallspillet sudoku i sola på sengekanten, da.

Å spille kan også være å spille musikk.
I går var det mange som satte fokus på musikk, og spesielt noter og musikk som er knyttet til denne førjulstiden. Eller gamle minner. Eller begge deler.

Takk for vandringen!

Jeg koser meg med musikk, trenger musikk i blandt. Å ha på musikk for å fylle stillheten, er ofte vansklig. Bakgrunnstøyen forstyrrer det åpne kreative rommet som stillehten gir.
Men jeg kan godt ha på musikk når jeg har funnet stemningen. Da jakter jeg på musikk jeg kan spille og som vil berike opplevelsen.

I år satte jeg sammen en liten stor samling rolige jazzinspirerte låter fra iTunes. Det er disse låtene jeg referer til som dagens musikk. Som samling har de for vært til stor glede i juleverkstedet.

jul-musikk

Snutter får dere hørt gratis. Dessverre må dere betale for å få høre dem i sin helhet. Siden jeg fuskejobber litt på det kreative feltet, kjennes det godt å trå støttende til for kunstnersjeler. De skal jo tjene til sitt daglige brød ved hjelp at instrumenter og musikken som spilles.

* dagens musikk :: a place to start - ken navarro/ smooth sensation

Dagens spill er memory, eller “to og to like” som det heter på gamalnorsk fra barndommen min:
Gå inn på en blogg du ofte besøker/ leser fast. Kikk etter en linksamling i sidemenyen. Finn en bloggadresse du ikke har besøk i linksamlingen og gå dit. Nå du besøker denne bloggen, så kikk på linksamlingen enda en gang og finn en lik blogg å besøke. Kom så tilbake hit og fortell meg om hvor mye du vant hvilke to “kort” du snudde, hva su syns om de to nye bekjentskapene dine og lur meg til å ta samme turen!

La spillet begynne!

* gårsdagens konvolutt :: muffin - jorid linvik

:: flere desemberbloggere

Lurer på hva andre vil tenke om linksystemets spill i dag?

4 kommentarer:

 1. Du er helt utrolig kreativ! Ved å lese bloggen din, får jeg masse inspirasjon til selv å bli litt mer kreativ i hverdagen - når jeg har tid. Tusen takk for inspirasjonen, i dag på Lucia-dagen :-)

  SvarSlett
 2. Hei hei :-)
  Jeg henger med på bloggkalenderen ennå, selv om jeg strengt tatt ikke hadde tid i dag, men nå MÅ jeg ile.....
  Ønsker deg en god kveld.

  PS: Flott innlegg du hadde :-)

  SvarSlett
 3. Har tatt utfordringen og besøkt en blogg: http://grethesflittigehender.blogspot.com/ Flittige hender er veldig flittig og hun lager mange flotte lappeting. Så besøkte jeg denne bloggen hvor jeg ikke hadde vært før: http://steinkjerringa.blogspot.com/ Det var en blogg om litt av hvert i hverdagen, baking, håndarbeid og lappesøm og flotte bilder. Kan anbefales.

  SvarSlett
 4. Hei, hei! Jeg har som vanlig falt litt av. Men intensjonen er der og jeg forsøker å utfordre meg selv litt hver dag :o)

  Det har vært artig å følge deg og desemberordbloggerne hver dag!

  SvarSlett