6. februar 2011

hus + blomster :: house + flowers

Litt søm er alltid godt for sjelen.

free -sew blocks :: frisømsblokker

I går, på lørdag, arrangerte quiltelaget samsøm for "tepper som varmer"-aksjonen til NQF. Vi i laget syr for og leverer til sykehuset her i Tønsberg, men vi sender beskjed til Siri og lar teppene fra quiltelaget telle med i statestikken.

Litt dårlig av meg, kanskje, å ikke melde meg tydelig på, men i disse tider taes mye på sparket. Mor fikk en morgentelefon, hun pakket symaskinen, og vi dro til vandrehjemmet for å sy.

Gurimeg, så masse bra stoffer! Joda, man kan si at det ikke er helt siste skrik og fra beste hylle i dagens quiltebutikk. Men når en syr mye fra smårester og bruker "alt" selvom det er utgått på dato for ti år siden, så vet en at det mer handler om variasjoner og sammensetninger enn akkurat enkeltstoffer.  Her gjelder ikke "less is more" filosofien" i første omgang.

Mor og jeg plukket ut kattestoffet (som dere ser inni husene) først for vi visste jo at barn, litt små barn, skulle bli mottakere. Fargerikt er veldig etter vår smak.

house :: hus

Husene er fra sarah og mollys frisøms-lappeblokker. De startet med å legge ut fugl og hus, og skal fortsette med to frisømsblokker i måneden fram til oktober. Kanskje litt dumt å starte med å sy hus, for de hadde mor allerede sydd, og som kjent går tiden fort. Vi skulle nok ha prøvd oss på januars fugler, men det ble det ikke tid til.

Sarah har sydd mye frisømsblokker siste året, og blomsten er en av de hun har lagt ut tidligere.

Begge blokkene var for oss veldig greie å sy, - mor sydde, og jeg kuttet og strøk mest denne dagen.

flower :: blomst

Tipset om fugleblokken og studiegruppen fikk jeg fra tubakks blogg :: den syende himmel. Overrasker sikkert ingen ved å si at dette er helt i takt med mine sygleder, så takker for den inspirasjonen!

Mor og jeg ser for oss rammer rundt blokkene, - kanskje først en omgang grønt på blomstene for å få dem litt større. Fugleblokker skal garantert få bli med, og kanskje et menneske eller tre? Vi har plukket ut litt mer fargerike stoffer (mye remser) og et par sjokoladebrune stoffer til rammeverket (mellomverk).

Babyteppet til nyfødtavdelingen skal bli på ca. 60 cm x 80 cm.
Gleder meg til å se det ferdig!

Neste sy-sammen arrangeres 12. mars på Vandrehjemmet.

insp
* teppeaksjonen
* tønsberg quiltelag :: program
* sarah og mollys frisømsgruppe :: flickr + sarahs blog invitasjon
* frisømsblokker :: hus + blomst + fugl

7 kommentarer:

 1. KJempeflott at dere ble med på dugnaden. Og så fine blokker dere har sydd.

  SvarSlett
 2. Hei!! Morsomme blokker!! jeg kjenner at jeg får lyst til å prøve!! Det er en befriende måte å sy på!! AnneK:-)

  SvarSlett
 3. Så flotte blokker Merete. Skikkelig tøff du! Klem

  SvarSlett
 4. Noe så nusselig som de blomsterblokkene! Liker husene også. Det blir nok flotte tepper til ungene. Bra jobba!
  - og så koselig det høres ut å få med mor på jobben!

  SvarSlett
 5. The blocks look very cheerful. This is a great campaign.

  SvarSlett
 6. Oisann, skjønner jo hvorfor jeg plutselig hadde så mange på bloggen idag. Tusen takk for gode ord. Ja, dette er gøy, og deres blokker ble jo bare helt knas. Og så kan man jo bruke all slags stoff, akkurat slik lappeteknikk egentlig er ment å være. Ta deg en tur inn på bloggen min igjen, kanskje du får en liten overraskelse!

  SvarSlett
 7. Så utrolig søte og fargerike hus!!! Ser gøy ut å lage!

  SvarSlett