5. februar 2011

se framover :: februar :: looking forward

I januar laget jeg meg et "se framover"-innlegg der jeg listet opp tre punkter for meg selv. Det har jeg tenkt å fortsette mer, så da er det vel på tide å publisere februars innlegg?

365-2011 :: januar

:: mer kamerabruk
Jeg har fanget hverdagsøyeblikken hver dag i januar. En uke uti det nye året begynte det å gå trått. Uff og huff, - skulle jeg kaste inn håndkleet allerede så fort? Inn døra kom nytelefonen og med den et nytt kameraleketøy.

Du kan si at hverdagen fikk en oppsving. Ikke bare med et nytt kameraverktøy, men med en enkel måte å få lagret prosjekt365-bildene i arkivet på flickr også. Det kjennes godt å se på serien med 31 bilder som ligger der nå. Så mange flotte minner for meg!

I februar er tanken først å ta et bilde hver dag, og i neste omgang å bruke iphone-kameraet enda mer. Jeg har lastet ned et par anbefalte fotoverktøy og ser fram til å utforske dem mer. Noen som er intressert i å få en liten anmeldelse på noen av de verktøyene (app's-er)?

Jeg har også sett at i en stille stund når kameraet er vanskeligere å fokusere + knipse med enn ellers, så hjelper små hint som andre bloggere og fotoforumer legger ut. Petunia med sitt ukentlige mandagstema og himmelsk, og nå også fotokalenderen, er gode hjelpere. Ikke bli overrasket om noen av bildene og innleggene her knyttes til de hintene i februar.

:: kreativ glede
Fokuset ble veldig satt på sort-hvitt selvom ikke alt er klart. Fokuset har vært der, men det har vært ekstra langt til nål og tråd. Vi foksuerer på at jeg har kommet godt i gang og vet hvor veien går videre uten å tenke mer på hvorfor en slik "liten" sak tar så mye lengre tid enn det i en annen tidsalder vill ha vært unnagjort på timer.

Jeg ser at videre gir februar meg liten sittetid ved symaskinen, så for å ikke gape høyt, har jeg gjort klar mer håndsøms-syglede for den sorte og hvite sirkelen. Fristen for påmelding er jo 1. mars, så når februar renner ut, er det ikke mer tid igjen. Bra å ha målet klart for seg, for jeg jobber visst bra under press.

Jeg har også kommet godt i gang med sokketrikkingen. Kan det ha noe med at jeg syns det har vært godt med ullsokker på beina, tro? For februar var jeg så heldig å få et par nøster sokkegarn som inspirasjon og til glede, og der er allerede et par masker lagt opp.

Heldigvis er det ikke hull på sokkene, så det er ingen hast med et nytt par eller tre, men jeg liker at jeg har litt å bytte på, - eller kanskje det blir et par for gave-esken. Hm. Det må vurderes.

ctrl :: kontroll

:: mer eller mindre
Januar er over, og her på denne bloggen ser vi (jeg) mest framover, - det ble med andre ord mindre av mye, men ikke akkurat hva herligheten innholder. Derimot har februar startet med skippertak. Spesielt hardt gikk det utover guttens fravokste vinterjakker og mine egne to kurver med unevnelige saker + sokker. Godt å finne ledige hengere i gangen igjen og ha full oversikt i eget skap.

Det som det ble virkelig mere av, var morgenens notater. Det er utrolig flott å få (nesten) daglig innspill som hjelper en å fokusere og vokse på det metale planet. I tillegg har jeg nok fått mange (mentale) verktøy jeg vil bruke aktiv nå videre framover i februar. Kurset jeg har tatt, heter shifting grounds med stephanie lee, og en av hennes store mentorer er julia cameron.

kort oppsumering
Februar byr på mer hverdagslig kamerabruk, mer sokkeglede og syglede med sort og hvitt, og flere morgennotater. Hurra!

insp
* iphonography of the day
* petunia :: mandagstema, himmelsk & fotokalender
* sort-hvitt for EQA
* shifting grounds med stephanie lee

4 kommentarer:

 1. Det er flott å ha planer. Det gjør det lettere å ha fokus fremover enn bakover. Jeg legger også mange planer, men er for pyse til å kringkaste dem i forkant.. hehe! Slik som fotokalender 2011. Hadde tenkt å annonsere det i slutten av desember, men så gikk all blogging så trått og jeg visste ikke om jeg orket.. Men den nest siste dagen i januar hev jeg meg ut i det...
  Jeg lurte på når du tenkte å ha "nordiske føtter igjen"?? Jeg hadde en idé angående det, men den kan vi kanskje ta pr mail:)
  Snakkes!!

  SvarSlett
 2. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 3. Hallo Merete! Så flotte hverdagsvisjoner du har, de er de aller viktigste, syns jeg, for hverdagene er det flest av. Har også sett på flickr, du har tatt noen flotte bilder med iphone, likte spesielt godt det med handlevognene.
  Grattis med telefon. Jeg har kjøpt den samme, og er veldig interessert i hvilke apps du har skaffet deg til iphonekameraet.

  Får du til at blåtanna på Ihone vil kommunisere med blåtanna på PC'en din? Det gjør ikke min:)

  SvarSlett
 4. Jaaa, jeg er interessert i dine meninger om fotoapp'er til iphone!! For en flott ide å ta et bilde hver dag - tenk alle de fine bildene du får i slutten av året! åå, det skulle jeg kommet på før. Har forresten sydd julemysteriet ditt idag, sent men godt. Artig, blir en fin løper når den er ferdig quiltet.

  SvarSlett