21. februar 2011

husbygging :: building a house

Lørdag bygget jeg meg et hus.

house :: hus

Det ble ikke store greiene, knapt så lille rosin får tak over hodet. Og enda jeg valgte den gamle lafteteknikken med hele stokken lagt i firkant, så stod huset ferdig reist på under halvtimen.

Tenk om husbygging i realiteten var like kjapt gjort?

Husblokka er bygget etter fristils-veiledningen til sarah, - akkurat som de blokkene mor og jeg sydde sammen på quiltelagets sylørdag. De teppeblokkene forsvinner jo ut av huset snart (håper jeg). Mor har bygget et par hus til hos seg, og jeg vil også være byggherre for egne hus.

Den lille kontrollfriken lot seg ikke helt stoppe, så jeg rotet i restepose og resteskuff og fant litt fram for å få oversikten liksom.

house plans :: hus planlegging

Jeg kan ikke for det, men en av de tingene jeg fasineres av i lappesøm, er spisser, - disse spissene som er der i ytterkant av trekantene. Inni meg blir jeg faktisk litt trist når hjørner kappes av. Kanskje jeg automatisk ser for meg at der man strekker seg helt ut, kappes muligheten av tvert?
Forresten, - en l iten rettelse her, - mine muligheter. Hvordan andre syr sine spisser er kun og bare deres sak. Ingen kritikk, ingen quiltepoliti-lignende tendelser. Bare en magefølelse for egne hjørner og spisser og muligheter.

Tilbake til husbyggingen: Jeg tok nå hammeren i egen hånd og bestemte meg for at når jeg reiste huset, fikk taket komme på til slutt.

Som tenkt, så gjort, - og huset stod ferdig.

house building :: husbygging

To nesten helt like fugler har det også blitt på meg de siste dagene. Hus og fulger, - det var januar. Hjertet er for februar. Mon tro hva sarah og molly byr på i mars?

bird :: fugl #5 bird :: fugl #4

insp
* frisømsblokker :: hus + blomst + fugl + hjerte
* * fristilsgruppa til sarah & molly på flickr

5 kommentarer:

 1. Hei!! Det er noe deilig frigjørende og barnlig i denne frisømsstilen!! Jeg blir fristet av den, samtidig som jeg synes det er litt plundrete.....ant fordi jeg bruker for små biter!! Ha en fin dag!! AnneK:-)

  SvarSlett
 2. noen kunne aldri forestille seg dette er håndlaget her i Norge. Flott innsats. lykke til!

  SvarSlett
 3. Så fint det blir! "Noen" har begynt å snakke om at vi burde ha tv på hytta, så da har jeg begynt å prate om at jeg nok må sy et veggteppe å gjemme den bak... Masse inspirasjon her :)

  SvarSlett
 4. Så herlige bilder du har laget, jeg tror jeg må se nærmere på dette frisømsprosjektet :)

  SvarSlett
 5. Et hus med sjel og sjarme, det er godt å se på! Varmt...

  SvarSlett