Vi samlet familien nok en gang til den faste juletradisjonen med å lage marsipankonfekt. Vi fire jentene er sjefene når mor og far er borte for samle sol og varme-energi før vinteren kommer for fullt. Noen herrer følger med fra sidelinja og er glad for at skisporten har gode sendinger denne helgen (også).
I år stod jeg for starten på kuler med kirsebærlikør, - det er krisebærene som har trukket i sprit, som vi bruker. Finhakket blandes de inn i 2 deler marsipan. Noe skikkelig klin. De må settes med skje på bakepairet før plate får en tur i fryseren en stund. Da tåler de trillingen etterpå. Deretter dyppes de i sjokoladen.
De faste sortene farges, trilles eller kuttes ut, dekoreres eller dyppes i sjokoladen før siste pynten markerer avslutning på den sorten. Søster Beate har skrevet og fotografert masser fra årets søndag.
Forresten, - vi er ikke gjerrige. Flere venner og familie litt langt ut på sidene, har fått sin lille bokse med årets marsipankonfekt. Akkurat slik som tradisjoen er.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar