24. mars 2012

stoff & mønster

Det er ingen hemmelighet at det er mange butikker samlet på årsmøtehelgen til norsk quilteforbund. Bergen ble godt besøkt, og vi får servert mange fristelser fra dyktige butikkeiere.

Her er litt vis og fortell fra min butikkrunde, - tro meg: Jeg klarte å svi av hele budsjettet mitt på knappe halvtimen.

Fabric

Sort, grått, hvitt, - alltid nødvendig å ha på lager.
(Husker bordet de lå på og hvor butikken var i lokalet, men hva het butikken?)fabric

Her begynte tankene å spinne, - fugle-frukt stoffet fant jeg hos lappemakeriet. Tankene gikk til ei sommerlig veske eller et skjørt?
De neste tre stoffene kom fra kreaktiv sine kasser. Jeg plukket dem ikke ut alene, - det var en av de gode damer som stod ved siden av og plukket først.
Øveste og nederste stoffet er grov-vev og litt tykt, mens de to mitterste er av vanlig lappestoffskvalitet.

fabric in a box

Godbiten i samligen kommer fra lappemakeriet. Trine har pakket dem selv, disse boksene, og lovet meg at de var helt like inni alle sammen så jeg trengte ikke åpne hver og en av dem for å se at jeg fikk de beste godbitene hun bød på.

Bitene er ca. 30 x 30 cm, og det er 40 stk av dem. Ut fra prisen jeg betalte, tok en annen av de gode damer og fort la sammen centimeter og kronestykker. Jeg har garantert fått "lite" for pengene i form av metervare som kunne vært kjøpt fra rull i stedet.

Hva kan jeg si til mitt forsvar? Lite.

Du vet hvordan det er når du står der og hjernen kobler helt ut fornuft, og du griper eller hva som fanget din interesse og drar deg midlertidig inn i salig lykkerus?

Jeg ser fortsatt på boksen med salige smil om munnen, småklapper litt på toppen av stoffbrettene, sammenligner bildet på lokket med innholdet og sjekker at de ligger i akkurat samme rekkfølge. Drømmer om små og store prosjekter jeg skal trylle fram fra denne magiske boksen med stoffbiter.

Joda, jeg har allrede fått mer enn hva jeg betalte for.

NQFs bloggbutton

Jeg var på bloggforumet til NQF og hadde stor glede av det. De siste dagene har jeg lest litt om hva andre fikk med seg hjem av opplevelser og kjøpesaker.
Spennende.

7 kommentarer:

 1. Hei.
  Jammen fikk du med masse fint "klappe på stoff" Klart du ikke må uroe stoffene i esken , og husk å legge lokket på riktig vei :-)) Gleder meg il å se hva du får ut av skattene :-)
  Klem.

  SvarSlett
 2. Å eg kjenner meg så godt att i det du skriv.

  Eg og har fått med meg heim "litt å klappe på".
  Det kjem til å gje mykje glede!

  Ha ei fin helg!


  Solklem

  SvarSlett
 3. Så mange fine stoffer du fikk med deg. Det blir sikkert til noe riktig fint;) Skal innrømme at jeg også fikk med meg en del stoffbiter, masse "kjekt å ha-ting", m.m., men det er jo litt av vitsen også;) Tusen takk for koselig kommentar på bloggen min. Og du skal vite at Sting-produktene har inspirert meg veldig! Jeg er så glad i stoppefoten og bruk av ulike effekter.

  SvarSlett
 4. Var det alt? Jeg er skråsikker på at du kjøpte MYE mer! Få se davel...

  SvarSlett
  Svar
  1. neida, ikke mere innkjøp. mat og strøm og tak over hodet krever også sitt ;-)

   Slett
 5. Jeg kjenner at jeg er lei for at jeg ikke fikk med meg årsmøtet!! Du har kjøpt fine stoffer!! Jeg liker veldig god den muligheten til å kjøpe små biter, da får man mange forskjellige for pengene!! Det var et årsmøte for lenge siden at det var en butikk som hadde biter til 10,- og jeg var så fornøyd da jeg fikk kjøpt mange forskjellige som direkte ble starten til en diger quilt. Den er så diger at jeg ikke har noen vegg å ha den på.......Ha en fortsatt fin søndag!! Takk for linkene til blogg-fiksing forresten:-) Annekari

  SvarSlett
 6. Ja, alltid kjekt med litt nytt. Tusen takk for sist, kjekt å treffe deg. Og som du kanskje har sett, så ligger jeg foreløpig på topp i finalen hos designer Emily Herrick (Michel Miller fabrics). Det er enda 7 dager igjen av avstemmingen, og derfor syntes jeg det var på tide å lage et blogginnlegg med link. De andre har grupper både her og der som jobber for dem. Så hjelp meg gjerne til seier!

  SvarSlett