22. juli 2012

skissebok-vandring :: out sketching

For slike internettkurs, tatt seriøst siden ikke læreren står over deg med kravene, blir det å presse egne grenser på frifot.Hovedfokuset lå på skisseboka/arbeisboka denne uka. Ikke bare bruke boka, men også ta den med utenfor huset og hente inspirasjon fra omgivelsene.På vandring utover moloen plukket jeg med meg en blomst og (selvfølgelig) en flatklemt overkjørt ølboks fra aass bryggeri.Helt ærlig, så var det blåfargene i boksen som trigget meg mest. Og den runde formen oppe. Det er noe med de runde formene.

Det ble et fargenotat med blyanter, litt ord og noen skisser grovt skrivlet ned.Vel hjemme skulle vi bearbeide noe av inntrykket, og resultatet ble som vist helt øverst.

Jeg har hatt notatbøker i veska i lange tider. Men jeg har liksom tatt dem fram litt mer i det skjulte og når det kjennes virkelig viktig å få tanker og ideer ned på papiret. Nå var det bare å gjøre det og se hva som skjedde. Som å finne en ølboks i gode farger. Og la seg inspirer av den.

Jeg kan se et quiltearbeid i disse fargene. Kanskje runde former i lyst grått?

Det er artig å vandre på tvers av materialer. Tror jeg må notere et par ideer for lappesømmen så jeg har dem et sted.

5 kommentarer:

 1. Så spennende! Jeg tror du kan hente masse inspirasjon til lappesøm på slike måter. En flott måte å utvikle seg på;)

  SvarSlett
 2. Det er spennende og se hva som inspirerer deg - og enda mer spennende er det å se frem til et kreativt resultat med tekstiler :-)

  SvarSlett
 3. Gleder meg til de neste blogginnleggene - dette blir spennende. Lurer på om jeg ikke skal ta notatboka opp av veska.....

  SvarSlett
 4. En kust og håndverkslærer tåres ved slike innlegg! Tusen takk! Jeg lærer...

  SvarSlett
 5. Godt at flere har oppdaget skissebokas verdi! Veldig artig å se... og fint å bla i slike bøker senere! Det er det som skaper nye ideer, iallfall hos meg...

  SvarSlett