6. oktober 2012

kreativt samvær :: creativ company

Kreativt samvær er alltid noe jeg ser fram til. Kjente eller nye bekjentskaper, - til dags dato har alle gitt meg noe påfyll på den kreative fronten.

Sist helg var jeg sammen med Damene i Sting, - vi møttes i Kristiansand med en del på programmet.

Det som forundrer meg like mye, er hvordan vi fortsatt kan sette i gang de kreative hjulene hos hverandre. Vi er fem ulike personer med hver vår bakgrunn, hver vår livsstil og ståsted i livet, og i det kreative jobber vi på ulike måter og angriper ideene på forskjellige måter.

Allikevel er det akkurat som vi finjusteres innpå samme kreative kanal og åpner for inspirasjon og ideer når vi er sammen. Kommer søndag er vi passelig slitne alle mann, i hvert fall mot kvelden. Å ha en radiokanal på øret som stadig kommer med nye forslag, nye synspunkter på ideer og arbeidsmetoder, uten at en kan få slått den helt av, blir nesten til irritasjon.

For meg hjelper det å notere når kanalen irriterer for mye. Denne gangen ved et bord på Kunstsalongen i Kristiansand og på Anna Bertelsens utstilling. Notatene bærer preg av kjappe synspunkter, mulige løsninger på et arbeide eller to, og ideer som bør få modnes litt til før de settes ut i livet.

Temaet for utstillingen til Anna passet godt: Slow Now. Det kan handle om å slakke litt på farten, roe ned tankene, lytte til seg selv litt bedre, ha litt mer på programmet og stenge ute noe av alt det som samfunnet rundt oss presser innpå oss ved hjelp av radio, tv, aviser og internett.

Av ideer ser det ut for å bli litt mye godt å ta fatt på.

Men jeg skal ta det rolig, i sakte fart. Tror jeg. Sammen med litt kaffe og noe godt ved siden av.

Kaffen kom med et sitat for dagen. Ideer er mye bedre enn fugleskitt.

 

1 kommentar:

  1. Deilig med kreativ påfyll. En lever lenge på det.
    Ha en fin helg

    SvarSlett