3. desember 2012

juleblogging :: x-mas blogging

iPadden har jeg hatt siden i sommer. Lesebrettet funker bra på endel, men det tok tid før jeg fant et bloggerverktøy jeg likte så godt som live-writer på pc-en før jeg oppdaget blogsy.Skrivebordet er ovesiktelig, alternative muligheter for tekst og format, bildene settes greit inn og når innlegget skal publiseres, kommer det opp sjekkliste for dato og eventuell merking (tags).

Her er gårsdagens innlegg på skrivebordet.Når jeg skal ha inn bildene, henter jeg dem fra flickr i sidemenyen og drar dem inn i bloggposten der jeg vil ha dem.
Noen ganger er det litt hopp og sprett, men det ordner seg med treninga, - det er ikke helt det samme å bruke finger'n som klikk og dra på pc.

Det er like enkelt å hente dem fra bildestrømmen når jeg har tatt bilder med telefonen. Jeg kan laste opp bilder til flickr eller picasa i forkant, men det er ikke nødvendig. Ut fra måten du setter opp programmet/app-funksjonene, laster blogsy bilder i innlegget ditt dit du vil i det du publiserer.
Smart, ikke sant?

Her ser du litt mer hvordan de mener du kan sette opp bloggposten din.

De er flinke til å lære fra seg: De har både egen side med instruksjonsvideoer for oss som liker å se, og en side med samme informasjonen i tekstformat. Alt er lett tilgengelig direkte fra skrivebordet via settings (tannhjulet nederst til høyre). Er det noe jeg lurer på underveis, kan jeg sjekke det ut uten å ødelegge bloggposten eller bytte til safari.Så nå er det bare å øve seg videre og satse på at en får dreisen på det etterhvert uten for mye sukk og stønn. Som blogsy har lurt inn i ikonet:

Get back to work, you're wasting time.

Keep Calm and Blogsy

Har du noen smarte hjelpeprogrammer for blogging via telefon og ipad?

6 kommentarer:

 1. Ingen lure triks herfra... bruker fortsatt bare PC, og er fornøyd med det. Har ingen ønsker verken om iPad eller smarttelefon :-)

  SvarSlett
 2. Dette skal jeg prøve ut! Jeg bruket pc til å lage innlegg, men vil gjerne gjøre det via iPad også, da den er hendigere å jobbe med. Kjekt å kunne ta bilde og lage innlegg med ett medium, ikke måtte innom flere!

  SvarSlett
 3. Hei!! Bra tips!! Du er flink til å vise!! Jeg ønsker meg liten pad til jul, så jeg trenger å lære. Bruker nå bare mac og blogspot og har vært fornøyd med det. Håper du får en bra førjulstid!! AnneK:-)

  SvarSlett
 4. Veldig fint at du deler diverse tips! Kan jo komme til nytte en gang.... det har vi sett før :-)

  SvarSlett
 5. Takk for nyttig info,Merete. Jeg suger til meg det meste:-) Har iPad,med masse bilder,men bruker helst laptoppen da. Ha en koselig adventstid!

  SvarSlett
 6. Takk for tipset! Ha ei fin adventstid videre!

  SvarSlett