5. mars 2013

lampeskjermer :: lampshades

Søndag kveld kom jeg hjem med en turkis fugl i en grå lampeskjerm.

Kurslærer var Christine Tønnesen fra Hvasser. Hun har laget designerlamper i flere år, og nå er hun villig til å lære bort noen triks.

Vi møtte opp med litt saker fra egne hobbyhyller, men det var ikke nødvendig, for alt var inkludert i materialpakken, også verktøy og låne av symaskin.

De gamle ribbede lampeskjermene kom fra ulike steder. Jeg valgte med en halvrund form. Vi fikk lære å sno ståltråd til flere saker, - her viser Christine (i midten) hvordan knapper skal snoes til.

Hjemmefra tok jeg med en skatt arvet etter fars tante: gamle knapper. Her var kreti og plei, og jeg prøvde å finne meg et fargeskjema som kunne passe både humør, hjem og stil.

Hjemme har jeg hatt en skjerm med hvitt og grått. Med det som utgangspunkt tok jeg med stoff i turkis og syrlig grønt, og fra kursleders papir valgte jeg grått med sølv.

Etter en dag på kurs, var lampeskjermen belagt med papir, knapper snodd og blader sydd. Neste dag skulle alt monteres sammen og lys settes i.

Her er Gerds lampe ferdig. Vi holdt jo til i verkstedet hennes på Hvasser, så alt dere ser i hyller og rundt omrking, er hennes arbeid og materialer.

Lampeskjermene er fine i seg selv, men blir ekstra vakre med lys i.

Her er søsterens lampekreasjon. Vakker den også.

Jeg må fortsatt fikse litt på min skjerm slik at jeg kan ha den på nattbordet eller i stua over skrivebordet. Hvis jeg vil ha den på nattbordet, må jeg nok finne meg en lampefot.

Innmaten jeg bøyde til og dekorerte på kurs, har ikke blitt med hjem, så jeg improviserte med solcelle-lampen på soverommet.

Ser dere skyggene på veggen?

insp
* gerd gellein merkesdal

 

6 kommentarer:

 1. En flott helg skjønner jeg med masse positiv energi. Den er kjempe flott din lampeskjerm. Utrolig hva en kan trylle frem av "kjedelige" ting. Ha en flott og kreativ dag.

  SvarSlett
 2. Så utrolig mye flott dere laget. Kjekt med ett litt anderledes kurs. Ha en fortsatt fin uke:-)

  SvarSlett
 3. Å, så stilige lamper! Så kjekt å lage noe nytt og anderledes, du finner nok ut hvor du vil ha lampen din :)

  SvarSlett
 4. Gøy å se din lampe med lys i :-) Kjempemorsomt kurs! Lim bestilt på nettet i dag:-)så nå blir det neste papirtur til Oslo...

  SvarSlett
 5. Så spennende dette hørtes ut og lampen din ble lekker! Flott å ha noe som er helt unikt. Det er så mye gøy man kan lage av resirkulerte materialer. Kult! Hvis du ikke har vært innom ReVinyl så gjør det: http://revinyl.blogspot.no/

  SvarSlett