18. mars 2013

Norsk Quiltetreff 2013

Så har roen senket seg, og vi prøver å lande litt.

Norsk Quiltreff går tiden alltid så fort. Det er så mye å få med seg fra programmet, mange kjente og ny-kjente som skal møtes, og utsrillinger og butikker skal ha sine besøk.

Jeg reiste med mye i kofferten og kom hjem med et annet innhold. Her er litt av de nye sakene jeg sitter og klapper på.

Det er jo hyggelig å få med seg en reisekamerat fra en slik tur. Inni kortet (passet) kan jeg skrive ned hvor jeg og denne reisevennen har vært.

Når jeg ikke kommer meg på langturer ut av Norge hver vinter, så er det kjekt å ha syvenninder som gjør det. Med seg i kofferten lå det en liten bunke stoff som kom min vei. Det er så rert at bare fordi mil skiller oss og stoffprodusentene kommer fra ulike deler av verden, blir stoffdesignet så foskjellig fra hva jeg finner i noske stoffbutikker.

Over til noe helt annet.

Det vanket litt gaver, ser jeg. Dette er en julegave fra Sølvi, - heldige meg, sier jeg bare. Jula varer helt til påske. Det er sikkert.

De har fått plass i stua nær der vi plasserer oss med noe rødt i glasset varmt i koppen. De små lappene skal nytes i ro og mak. Med så mange forskjellig stoffbiter er det noe nytt som må oppdages hver gang de er i bruk.

Det pussige var at da Sigrun dukket opp med pakkegleder, så lå denne boka om log-cabin i moderne utgave oppi posen. Skulle nesten tro det var noen samarbeidsvibber i luften: Log-cabin + moderne stoffer = meretes interesseområde.

Innmari mye fint inni boka, - vanskelig å tro at en velbrukt blokk som log-cabin kan by på noe nytt og spennende. Det fant jeg her på flere sider.

Litt Kaffe Fasett fant jeg også oppi den posen fra Sigrun. Virkelig en rull til å klappe på i ren glede. Så godt.

Lapp-Elisa har/hadde disse stoffene, og nå var det bare tanken på linjal og bok jeg har bestilt som holdt meg unna lysten til å finne noen flotte Kaffe Fasett - stoffer til lageret (og deling).

MaurTua tekstil har ikke holdt på så lenge, men der er det to driftige damer som vet å gjøre gjenbruk spennende. Jeg tviholdt på lommeboka og minnet meg selv på at de kommert til Tønsberg Quiltelag denne våren. Ellers tror jeg hele reisebudsjettet og litt til hadde forsvunnet ned i deres kasse.

Modellene de hadde med, viste at gamle skjorter og sengetøy brukes på samme måte som andre nyslåtte quiltestoffer.

Jeg har samlet skjorter med mest sort og hvitt. Litt kresen er jeg, - tar ikke hva som helst. Med denne fine rullen med sort-hvite med innslag av lilla har jeg enda bedre utgangspunkt til å få til noe utenom det vanlige.

Disse speilfløyelsbåndene har jeg klappet på før, men nå måtte Merete fram med saksa og klippe av noen meter. Hos Meretes Atelier i Lysthuset, Grimstad, finner jeg alltid mye som fort kan bli med ned i posen. Tok meg sammen og handlet et nytt skjærehjul/kutter (som mor har tatt over, for det var så mye bedre enn hva hun har hatt siste årene).

Ved kassa stod ruller med ullstoff. Så synd at de ikke hadde fargen jeg ville ha.

Dessverre for meg skulle mannene til Merete komme søndag, og han kunne ta med den fargen jeg ønsket meg. Vips var jeg et stort handlenett rikere, men med redusert innhold på kontoen. Så synd, ikke sant?

Hele helgen i Sarpborg var det snøvær og grått utenfor vinduene. Vi hørte om mange ulykker på veiene, og folk kom mye senere enn de planla. Jeg hadde kjente som snudde halvveis og dro hjem igjen.

Søndag kom sola fram igjen. Mandag har vært nydelig her i Tønsberg, og nå kunne jeg ta meg tid til å stikke nesa på utsiden etter å ha kjælt med alle de nye innkjøpene mine.

Det har vært en fin helg. Jeg syns det er så flott at vi som ikke møtes så ofte eller bare på internett til vanlig, får sett hverandre og brukt litt tid sammen. Det er så rart med det, - har vi samme sans for quilting og stoffer, så er vi på bølgelengde med en gang.

Fra hvert treff kommer jeg hjem med gode opplevelser fra møter med gamle og nye venner. Kofferten er vel så full av det som stoff og bare-må-ha-det.

Jeg ser allerede fram til å treffes igjen når neste Norsk Quiltetreff arrangeres i Kristiansand i mars. Uvær eller ikke, - vi har hatt det fint alle mann.

 

3 kommentarer:

 1. Kristiansund, sa du? Og her har jeg gått og gledet meg til Q-treff på mer hjemlige trakter - i Kristiansand... Ja, ja...
  Det var en flott helg i Sarpsborg - helt enig!
  Gleder meg til neste treff!!!

  SvarSlett
 2. Takk for flott arrangement !! Jeg koste meg masse ...

  SvarSlett
 3. Skal si du har vært i handlemodus!
  Det var ei kjempeflott helg, masse inspirasjon og koselig prat med likesinnede!

  SvarSlett