10. mars 2013

himmelsk søndag :: sunday's sky

I dag stod solen opp da jeg tok morgenkaffen.

I går var det bare en lys stripe der ute.

Og før den kom, var det mørkt.

Men nå, bare tre måneder inn i det nye året, er dagene blitt merkbart lengre.

Jeg registrerer det der jeg kjører i dagslys og henter gutten på jobb (i hans bil) når klokka er fire: Det var bekmørkt på veien rett før jul.

Nå kommer dagslyset før syv på morningen og står jeg opp med sola. Det kjennes godt.

Jeg er ikke uvenner med vinter og mørketid, men disse ordene passet for meg.

Dette er andre året der jeg tar de fleste bloggbildene mine med hipstamatic applikasjonen på iPhone. Det er fortsatt utfordringer der, for nye filmer og linser dukker opp. Eller jeg har hoppet over en av de gamle.

Det som tiltaler meg med hipstamatic, er lite fotofikling i etterkant. I stedet kan en, men behøver ikke, tenke litt i forkant. Og til tross for tenking, dukker de uventede resultatene opp. Det er også en utfordring å ta på sparket. Øyeblikket kommer aldri tilbake, og dette er da hva jeg sitter med.

Jeg vet at instagram er en hit, men jeg blir fortsatt uvel av at det står så tydelig i regelteksten at de nå gjør som facebook, - tar over fotorettigheter og/eller at du gir dem tillatelse til å gjøre hva de vil med bildene dine når du laster dem opp på deres server.

Ikke det at bildene mine er så flotte, men jeg liker å ha valget og at de ikke er innebakt, ganske skjult, i regelteksten. *sukk*

Nei, over til noe hyggeligere i hverdagen.

Hva bruker du i dag som favorittkamera for bloggingen? Og hvorfor?

insp
* månedsutfordring/tips for et bilde hver dag :: #makebeautiful

 

3 kommentarer:

 1. Jeg bruker Nikon D 60 med Tamron linse 18/270, eller iPad for å ta bilder, i det siste bare iPad pga. Problemer med Mac'en. Jeg har så mye å lære når det gjelder fotografering, så noen ganger blir bildene bra, og andre ganger ikke. Av og til leser jeg hva andre skriver i bloggene sine om det å ta bilder, og lærer litt av det. Du er kjempeflink til å dele, så jeg lærer noe av deg.
  Jeg hadde en tante som var fotograf her, og nå driver jeg sammen med onkelen min og går gjennom kassevis med bilder. Enn om jeg kunne lært litt av henne da hun levde.

  SvarSlett
 2. Deilig med lysere og lengre dager! Høst og vinter har sin sjarm, men våren og lyset er nå toppen, da!
  Jeg holder meg til Nikon D90 tilbloggbilder, men ser fordelen med å kunne brukemobil, for den er jo alltid med, og er betydelig lettere. Men min er gammel og umoderne......
  Ha en fin søndag! Og neste søndag blir vel innesøndag, hele helga blir innehelg........

  SvarSlett
 3. Det er så godt å tenke på at dagene blir lysere, det gir mer energi også. Man rekker mye mer når dagslyset varer lengre. Når det gjelder bloggbilder, bruker jeg et Panasonic Lumix DMC-TZ10. Veldig kjekt, lite og godt kamera. Har en speilreflex kamera også, men det er så kjekt med det lille. iPhone har jeg ikke, og synes bildene på min Nokia telefon blir gode, men bruker den i nød. Ha en god søndag.

  SvarSlett