30. mars 2013

Trekant-blokker

Her om dagen begynte jeg litt på trekant-teppet.

Boka er mer et hefte med enkle arbeidstegninger til hver av de 12 blokkene. I teppet er hver blokk sydd i 2 versjoner. Nå har jeg begynt på den store versjonen og håper at jeg ikke gaper over for mye og lager meg en ufo.

Linjalen er en spesial-linjal, og sammen med den kom en kortversjon av hvor brede remsene kuttes og hvordan linjalen legges på remsen for å få rett fasong på bitene.

Da jeg startet på kuttingen kom kortversjonen godt med: Jeg slapp å bla fram og tilbake i heftet når jeg lurte på bredder og linjalplassering.

Jeg har plukket fram alt nesten alt hva jeg har av brune stoffer. Her er fra brunsort til sandfarget, mørk brunt til orangebrunt og en del med innslag av grønt. Her er smått til halvmeter'n rett fra rullen.

Fordi bitene har så ulik størrelse og blokkene krever noe mørkt, noe medium og noe nesten-lyst, krever det litt planlegging før start. Jeg fant ut at de små trekant-bitene kan kuttes fra mye, men de store juvelene trenger mer stoff.

Jeg bestemte meg for blokk 6 og 9 først. Begge har juveler, og de store stoffene ble med i vurderingen.

Blokk 9 har to ulike stoffer. Jeg plukket ut to stoffer til hver blokk og startet kuttingen.

Jeg ble ikke helt fornøyd med førstevalget. Stoffene gikk litt mye i hverandre, og jeg la opp de mørke trekanten og sekskanten med et annet stoff.

Det passet meg bedre.

Fra et nesten ensfarget brunt stoff kuttet jeg nye trekanter og en sekskant

Nå ble jeg fornøyd.

Biltene er merket blokk 9 og lagt tilside. Pfaffen er ikke her. Jeg venter med å sy blokker sammen til jeg tar sømmonnet på øyemål.

Blokk 6 er neste.

I påsken har jeg fått litt tid til å surfe ukjente steder på verdensveven. En varmere årstid sier at vintergarderoben kan pakkes lengre bak i skapet og de lette, tynne plaggene kan taes fram Med et sukk kan jeg konstantere at noen plagg har krympet i år igjen.

Budsjettet tillater ikke mye utskiftning, men stoff har jeg. Og mønster. Kanskje jeg må planlegge vår-sommer-plagg på syfronten også?

Heldigvis er isen tint på de fleste veiene, formen er så mye bedre, og de daglige turene kan komme på dagsplanen igjen.

Fortsatt god påske!

 

6 kommentarer:

 1. Jeg er helt sikker på at det blir like lekkert som alt annet du lager, men det ser ufattelig komplisert ut! Jeg beundrer de som tør!

  Fortsatt god påske!

  SvarSlett
 2. Heldige deg, nå er jeg misunelig på dag. Men min tid kommer jo i juni. gleder meg til å følge med på trekantene dine, følger med argus øyne hihihih du får ha en fortsatt fin påske. hilsen fra Hilde for tiden i sverige...

  SvarSlett
 3. Dette ser jo spennende ut.

  SvarSlett
 4. Spennende linjal, men det så litt komplisert ut - mange biter. Gleder meg til å se resultatet, blir sikkert kjempefint. Ha en fin dag!

  SvarSlett
 5. Litt av et prosjekt du har satt i gang!Det blir kjempestilig, men jeg ser at det er mye arbeid og hjernegymnastikk. Mitt prosjekt i påsken er å rydde på hobbyrommet og prøve å få litt system. Det har bedret seg, selv om jeg ikke er ferdig..
  Jeg forstår ikke hva som skjer med vårklærne i skapet! Oppbevares de for fuktig kanskje? Kjekt å høre at formen din er bedre:)

  SvarSlett
 6. Wow, dette kommer til å bli lekkert med så nydelig fargekombinasjon. Blokkene så litt vanskelig ut, men med en slik superlinjal så går det vel greit ;-)

  SvarSlett