25. mars 2013

påskefri :: easter vacation

Før kalenderen viste rødt, ble jeg med mor og far på hytta som måkehjelp.

Vi dro i klart blåsvær fra tønsberg og fikk vindkast på bilen nær skjetten. Resultat: 1 skibinding ødelagt og politiskjekk på nærmeste bensinstasjon. Det er nemilig forbudt å gå på motorvei, og vi måtte gå for å hente de to skipposene som blåste av. Skibindingen røk da skiposen smalt i asfalten.

I det samme det skjedde, så vi jo at det var en lifsfarlig situasjon. Hadde vi hatt en bil tett bak, kunne det blitt storulykke, og hadde ikke de bilene som kom bak hatt den kontrollen de hadde, ville det blitt en stor kjedekollisjon.

Nå gikk det bra, og i tillegg stoppet flere biler for å hjelpe både oss og de som kom bak så de fikk svingt unna.

Far (og vi andre) surrer aldri ski med bare strikker lengre, og politiet godkjente de nye stroppene og takgrinna i bilen.

Vi måtte måke veier både hit og dit, over tunet fra porten og til do og låven. Heldigvis var det bare tynt lag med hardpakka snø og løst under. Vi har sloss værre tidligere år.

I mellomtiden ble hytta varmere (vi fyrer med ved), og det meste kom på plass. Det var kaldt, men sola skinte og ingen vind der. Påskevær med andre ord.

Natta var kald, - 18 første natta og - 24 den neste. Jeg skulle ønske yr gav oss tannseter som stedsnavn, men nabosetern duger.

Og så angrer jeg på at jeg ikke tok opp yr da jeg gikk over tunet klokka fem om morningen. Da var det om å gjøre å få på seg buksa i en fart og ikke tid til å gjøre store forretninger på en kald utedo.

Derimot spåes det solrikt vær og kalde, månelyse netter alle dagene framover. Fyrer man gjennom natta og seg godt kan det bli fint ute på ski og i solveggen.

Jeg skulle ned med toget lørdag. Hadde jeg fulgt litt med på kongenyhetene, ville jeg visst at mitt tog fra trondheim til oslo ville bli forsinket over vinstra fordi de kongelige måtte få seg lunsj. Men nå i stedet tapte jeg billetten på vestfoldbanen og hoppet på en times-ekspress som heldigvis kjører hver time selvom det er lørdag ettermiddag.

Ut av oslo testet jeg den nye film + linse-kombinaksjonen fra hipstamatic-app'en. Selvom jeg er i oslo ofte, eller reiser igjennom, er jeg lite flink til å ta bilder der. Det er liksom så kjent, så vanlig. Men så er det jo ikke det allikevel, egentlig. En oppgave videre framover nå som daglige bilder skal på kalenderen igjen: Bybilder er ok, de også.

Lørdag kom linjalen. Boka håper jeg kommer i dag. Jeg skal se over de brune og hvite stoffene mine.

Det var hyggelig å høre om påskeplaner, - takk skal dere ha.

Håper påska di blir bra uansett hvor du er og om du jobber eller ikke.

 

6 kommentarer:

 1. Du, hvor glad jeg er for at ikke utedo er standard i byen! Det var ugne tider på barndommens bondegård når en måtte, enten det var dag eller kveld på vinterstid!
  Her er det ferie i påska, bare hyggelige aktiviteter, syrom, ski, familie og venner!
  God påske til deg også!

  SvarSlett
 2. Happy Easter week to you, Merete!

  SvarSlett
 3. Goé påske til deg! Kos deg med eller uten syarbeid:) Klem

  SvarSlett
 4. Utedo er ikke hva det var før vi visste bedre ;-)
  NÅ har vi isoporsete som varmer litt der bak - en liten forbedring...selv om lufta er kald.
  Godt det ikke ble større skade enn det ble, med den bilturen. Utrolig hvor fort en ulykke kan skje.
  Ønsker deg en fredelig og hyggelig påske!

  SvarSlett
 5. Ja,godt med inne do.....:-)) sjøl om det er mindre utsikt... Godt alt gikk vel til slutt,og at du er vel hjemme. Kos deg med søm og bilder... Påske klem :-))

  SvarSlett
 6. Ja,godt med inne do.....:-)) sjøl om det er mindre utsikt... Godt alt gikk vel til slutt,og at du er vel hjemme. Kos deg med søm og bilder... Påske klem :-))

  SvarSlett