5. april 2015

påskefilosofering

Allerede april, den fjerde måneden i året. Hvor ble tiden av?

Her er det nydelig påskevær og stemningen på innsia er akkurat slik en god påskeferie skal være. Vi har også stor fullmåne på himmelen i blåtimen.

Snøen som kom for vel en uke siden (og skapte mye kaos da kommunen ikke fikk brøytet unna snø for nok for bil og buss), har tint og det er enda mer vår enn rett før snøen kom.

Jeg har puslet med både det ene og andre den siste tiden. I juni kommer Jette Clover tilbake hit, og da blir det langhelg med ivrige damer. Vi har fått i lekse å stille med to ferdige arbeider og et havferdig i kofferten.

Siden oktober (og utstillingen i Frankriket) har kurset pågått i form av et brev/e-post i måneden. Hver måned har vi fått litt mer kunnskap og øvelser som skal veilede oss til å finne vår egen "stemme" i arbeidene våre.

Jeg valgte tema "gå", - som fysiskt å være på vandring ute, men også å vandre i tankene, utvikle seg og ha en framdrift i livet. Paraplyen kan favne mye da det er jeg som tolker og bestemmer.

Det handler også om å finne, eller bli sikrere i sin egen kreativitet. Et skritt om gangen.

Jeg har lært, jeg har tenkt og jeg har tatt sideveier for å få en tydeligere stemme. Alle tegningene jeg øvet meg med før jul (og fortsatt) var med tanke på å få en bedre strek, - streken som jeg ser for meg at også symaskinen kan tegne.

Vannfargene er med tanken på enkelt verktøy for idesamling, - men nå tenkes det ut alternativt for rett på tekstil også. Vil jeg fikse det?


Symaskinen har summet lite siden jul. Nå i påska derimot har den kjørt seg varm på både en liten sak og en stor sak som quiltes.

Det gjør godt, det også.

Jeg er fasinert av sakte-fart-trenden innen det tekstile uttrykket. Sting for hånd er som meditasjonstund med meg selv. Men stingarbeidet tar tid, for, ja, det går sakte!

Det er morsomt å teste ut teknikker og uttrykk for det tekstile arbeidet. Et sted må jeg legge lekingen tilside og ta fatt på alvoret: Hjemmeleksen som skal resultere i 2 ferdige 50 cm x 50 cm quiltearbeider.

Heldigvis så gleder jeg meg over utfordringen!

Når jeg er ferdig, fortjener jeg vel en medalje? Eller favorittisen over disk?

Valgets kval. Først er det til arbeid.

4 kommentarer:

 1. For et fint innlegg, Merete! Du har vært kjempeflink, og fortjener den belønningen som frister mest. For en spennende utfordring. Jeg gleder meg til å se det ferdig. Kos deg siste del av påsken.

  SvarSlett
 2. I vote for both the medal and the ice cream!
  Hello Merete - I really love the stitched flowers - they are fabulous. Happy Easter!

  SvarSlett
 3. Synes du fortjener både medalje og is, jeg! Fikk veldig sansen for den medaljen... Gleder meg til å se resultatet av utfordringene du jobber med!

  SvarSlett
 4. Knallfint! Godt å se at du er i gang igjen. De akvarellansiktene er bare helt lekre. Gleder meg til å følge!

  SvarSlett